Väestönvaihto

Kohteesta HommaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Väestönvaihto tai väestönvaihdos tarkoittaa sellaista valtion, elintilan tai muun alueen demografista kehitystä, jossa alueen ulkopuolelta saapuva väestö vähitellen syrjäyttää alkuperäisväestön. Tilastotiedon perusteella väestönvaihdos on käynnissä ainakin Länsi-Euroopassa.[1]

Väestönvaihdon edistäminen

Itävaltalaisen pankin mainoksesta.
Kuvituskuva. Kukaan kuvan henkilöistä ei liity mihinkään.

Väestönvaihtoa edistetään iskostamalla yleisöön näkemyksiä:[2]

 • Älkää tehkö lapsia. Jokaisen eurooppalaisen lapsen hiilijalanjälki on suuri. Lapsettomuus on ekoteko.[3][4][5][6]
 • Lapsiluku on laskenut kriittisen rajan alle. Työikäisen väestön määrä laskee ja siksi tarvitsemme maahanmuuttajia.[7][8][9] Väestöllisen huoltosuhteen vuoksi Suomi tarvitsee runsaasti maahanmuuttajia.[10]
 • Jos väestöräjähdystä halutaan torjua, tarvitaan lisää maahanmuuttoa.[11]

Väestönvaihtoa edistetään myös konkreettisemmilla ohjauskeinoilla:

 • Positiivinen erityiskohtelu kohdistetaan pääasiassa ulkomaalaisperäisiin.
 • Paperittomia turvapaikanhakijoita päästetään maahan.[12]
 • Sosiaaliturva muutetaan asumisperustaiseksi.[13]
 • Maahanmuuttajia houkutellaan mainostamalla.[14]
 • Laittomasti maahan saapuvien ulkomaalaisten kulkua ei estetä raja-asemilla.[15]
 • Myös ulkopoliittisia vaikutuskeinoja hyödynnetään väestönvaihtajien haalimiseksi.[16][17]
 • Tehdään maahanmuuttajien maastapoistumisesta mahdollisimman epätodennäköistä uusilla maahanmuuttajia koskevilla etuisuuksilla.[18]

Väestönvaihdon vastustaminen

Väestönvaihdon jatkuminen ei ole väistämätöntä. Iskostamista voidaan perustellen vastustaa vapaassa kansalaiskeskustelussa:

 • Eurooppalaisten hiilijalanjälkien vähentäminen ei auta mitään, jos vähentynyt osa korvataan maahanmuutolla pienempien hiilijalanjälkien maista, jolloin maahanmuuttajien hiilijalanjäljet kasvavat moninkertaisiksi.[19]
 • Ikäluokkien pienentymistä ja siitä seuraavaa työikäisen väestön vähenemistä ei tarvitse korjata maahanmuutolla, koska uhkaava työvoimapula korjataan automatisoinnilla ja robotisaatiolla.[20][21]
 • Matalasti koulutettujen ja kielitaidottomien maahanmuuttajien työllistyvyys on osoittautunut heikoksi, ja siksi väestöllisen huoltosuhteen korjaus ei ole johtanut vastaavaan korjaukseen taloudellisessa huoltosuhteessa vaan enemmänkin päinvastoin.[22][23]
 • Maahanmuutto ei ratkaise ikääntyvän väestön ongelmaa.[24]
 • Etnisten suomalaisten kuten muidenkin Euroopan kansojen uusissa ikäluokissa on ollut jo pitkään laskeva trendi, eikä Euroopan valkoisia todellakaan voi syyttää maailman väestön lisääntymisestä.[25][26] On siis aivan turhanpäiväistä kehottaa eurooppalaisia tekemään vähemmän lapsia tai jättämään lapset tekemättä ilmastosyistä, kun eurooppalaiset tekevät juuri niin. Maailman väestöräjähdys tapahtuu muualla kuin Euroopassa; pääasiassa Afrikassa.[27]

Katso myös

Lähteet

 1. Halla-aho: Puhe väestönvaihdoksesta ei ole foliohattuilua tai liioittelua Suomen Uutiset, 2018-04-17. Lainaus: "Halla-ahon mukaan kehitys on samanlaista kaikkialla Länsi-Euroopassa. Saksassa koko väestöstä saksalaisia on 85 prosenttia, mutta alle viisivuotiaista jo 64 prosenttia. Ranskassa ei saa tilastoida mitään etnisyyteen viittaavaa, mutta tätä kierretään tilastoimalla sellaisten syntyneiden lasten osuus, jotka kuuluvat sirppisoluanemian riskiryhmään. Globaalisti 80% taudista kärsivistä asuu Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja suurin osa lopuista arabimaissa ja Intiassa. Ranskassa vuonna 2015 syntyneistä lapsista 30% kuuluu riskiryhmään, Pariisin alueella syntyneistä 74%, Halla-aho kirjoittaa."
 2. Iskostaminen on indoktrinaation synonyymi. Tiedon jakaja asettautuu vastaanottavan yleisön yläpuolelle ja antaa ymmärtää olevansa pätevä ja asiasta perillä oleva tiedon jakamisen todellinen auktoriteetti. Vaikutelmaa tehostetaan kohtelemalla tekaistua auktoriteettia ikään kuin hän olisi todellinen auktoriteetti ja edustamansa asian luotettava asiantuntija. Tiedon jakajan itsensä olettamaa auktoriteettia käytetään hyväksi jonkin oppijärjestelmän levittämiseen. Auktoriteetin ja jaetun tiedon kyseenalaistamista ei suvaita eikä keskustelulle anneta tilaa.
 3. Puttonen, Mikko: Asiantuntijat varoittavat 28 miljardin ihmisen maailmasta ja yli äyräiden kasvavasta Afrikasta – ”Ihmiset kyllä muuttavat jossain vaiheessa” Helsingin Sanomat, 2018-09-12. Lainaus: "Rikkaissa maissa paras ilmastoteko on tehdä yksi lapsi vähemmän."
 4. Paukku, Timo: Todellinen ekoteko: Lapsettomuus Helsingin Sanomat, 2008-12-02. Lainaus: "Suomalaiset eivät ole ainoita länsimaisia ihmisiä, jotka yhä enemmän aprikoivat ekotaakkaansa maapallolla."
 5. Syrjälä, Hanna: Lapsettomien puolustaja Helsingin Sanomat, 2019-03-16. Lainaus: "Aina kun Jyväskylän yliopiston ekologian professori Janne Kotiaho ehdottaa lapsettomuuslisää esimerkiksi seminaarissa, yleisö naurahtaa. Ja vähän leikkiä se onkin, vaikka siinä on totuuden siemen. Väestönkasvu on nimittäin Kotiahon mukaan maailman suurin ongelma. Se koskee Suomeakin, koska yksittäisellä maalla on merkitystä – etenkin, jos väkilukua yritetään keinotekoisesti kasvattaa."
 6. Lepistö, Matti: Professori HS:lle: Valtio voisi palkita lapsettomia Verkkouutiset, 2019-03-16. Lainaus: "Ekologian professori Janne Kotiahon mielestä lapsettomia ja lapsen hankintaa lykkääviä voisi palkita rahallisesti. Käytännössä se voisi tarkoittaa sitä, että lapsilisän tilalle tulisi lapsettomuuslisä, jota maksettaisiin kuukausittaisin yli 18-vuotiaille kansalaisille, joilla ei ole lapsia. Rahallinen kannustin voisi Kotiahon mukaan hillitä väestönkasvua, jota hän pitää maailman suurimpana ongelmana."
 7. Hurri, Jan: Rasistit ovat rasittavia – myös taloudelle Ilta-Sanomat, 2014-12-07. Lainaus: "Länsi-Euroopan kansat ikääntyvät Japanin jälkeen nopeammin kuin muun maailman kansakunnat. Yhdysvaltain väki vanhenee selvästi näitä hitaammin, ja yksi suuri ero löytyy maahanmuutossa. Yhdysvaltain väestö pysyy muita suuria länsimaita nuorempana ja vetreämpänä muita runsaamman maahanmuuton ansiosta. BCA Research ja Independent Strategy arvioivat EU:n viimekeväisten parlamenttivaalien tulosten jälkeen, että kansallismielisten protestipuolueiden menestys enteilee vaikeuksia Euroopan taloudelle. Yhtiöiden päättely ei ota kantaa politiikkaan vaan on viileää talousanalyysia. Niiden mukaan erityisesti juuri nopeasti ikääntyvät euromaat ja muut Länsi-Euroopan maat jämähtävät sitä varmemmin olemattoman kasvun "pysyvään" talousanemiaan mitä vaikeammaksi ne tekevät työperäisen maahanmuuton. Niillä on jo nyt pulaa kysynnästä, investoinneista ja talouskasvusta. Mikään näistä ei helpotu, jos Länsi-Euroopan maat aiheuttavat itselleen lisäksi pulan ihmisistä – eli pulan työvoimasta ja pulan kuluttajista."
 8. Hartio, Ilkka: Tutkija: "Suomeen tarvitaan vielä lisää maahanmuuttajia" Keskisuomalainen, 2015-10-16. Lainaus: "Suomeen tänä vuonna saapuneet turvapaikanhakijat eivät riitä täyttämään maahanmuuttajien tarvetta. Tulijoita tarvitaan nykyistä enemmän, jotta työikäisten määrä saadaan pidettyä toivotulla tasolla."
 9. Saario, Jari: Maahanmuutto on Suomen kohtalonkysymys Kauppalehti, 2018-09-12. Lainaus: "Täällä lintukodossa maahanmuutto on syytä nähdä pelkän uhan sijasta myös oljenkortena. Ikääntyvä ja väestömäärältään taantuva Suomi tarvitsee kipeästi lisää veronmaksajia."
 10. Jyrki Katainen Yle TV1 Ykkösaamun haastattelussa 4. huhtikuuta 2008 Lainaus: "Mutta 2010 vuodesta eteenpäin, 2010 vuoden uudenvuoden aattona toivon että jokainen vetäisee salkoon lipun, koska sitten alkaa uusi maailma, uusi tulevaisuus Suomessa. Se tarkoittaa sitä, että se on ensimmäinen vuosi, kun työikäisten määrä alkaa merkittävästi vähenemään. Jos sitä hieman konkretisoi, niin 2010 vuodesta tämä työikäisten määrä suhteessa lapsiin ja eläkeikäisiin alkaa vajoamaan todella jyrkästi. Jos me haluaisimme yhdentoista vuoden päästä – noin yhdentoista vuoden päästä – pitää saman huoltosuhteen, eli työikäisten määrä suhteutettuna lapsiin ja vanhuksiin, kuin mikä on tänä päivänä, me tarvittaisiin tähän maahan yksi pilkku kahdeksan miljoonaa maahanmuuttajaa."
 11. Soininvaara, Osmo: @OsmoSoininvaara tweet. Twitter, 2019-08-07. Lainaus: "Suomeen muuttavien syntyvyys laskee olennaisesti alemmas siitä, mitä se oli lähtömaassa. Jos siis väestöräjähdystä halutan torjua, maahanmuutto on hyvästä."
 12. Paperittomien turvapaikanhakijoiden ensimmäinen suurimittainen vaellus tapahtui vuonna 1990, kun noin 10000 somalia saapui Neuvostoliitosta Suomeen. He olivat hukanneet paperinsa. Myöhemmin samankaltainen hallitsematon maahantulo tapahtui syksyllä 2015.
 13. Suomessa säädettiin sosiaaliturva asumisperustaiseksi vuodesta 1993 lähtien. Suomen kansalaisuus ei ole enää sosiaaliturvan saamisen välttämätön edellytys.
 14. Kesällä 2015 Suomen pääministeri mainosti Suomea hyvänä paikkana, tarjosi asuntoa ja yleisesti ottaen helppoa elämää ja kaikkea mukavaa. Mainos levisi maailmalla.
 15. Syksyllä 2015 Suomeen saapui Haaparannan ja Tornion kautta yli 30000 ulkomaalaista, joista enemmistö on arabimiehiä. Pieni vähemmistö oli naisia tai alaikäisiä.
 16. Benjamin Netanjahu: EU painosti meidät luopumaan laittomien siirtolaisten lähettämisestä Afrikkaan. Uutisia Hauskasti ja Kiinnostavasti, 2018-04-03. Lainaus: "Kahden vuoden ajan olen neuvotellut Ruandan kanssa ratkaisusta, jossa se toimii ”kolmantena maana” soluttautujille (N:n käyttämä sanonta ”paperittomista”), ja vastaanottaa heidät. Se on ainoa laillinen tapa lähettää pois soluttautujat maastamme ilman heidän suostumustaan. Ruanda suostui tähän, ja olimme aloittamassa suunnitelman toteutusta. Viimeisten viikkojen aikana kohtasimme valtavaa painostusta Uuden Israelin säätiön ja Euroopan Unionin taholta, ja Ruanda irtautui sopimuksesta ja kieltäytyi vastaanottamasta soluttautujia."
 17. Arvopohja löytyi: EU laittaa kymmeniä miljardeja lisämatuihin. RKK Päivänpolttavat - Kansallismielinen näkökulma, 2018-05-01. Lainaus: "EU:n budjettisuunnitelma vuoden 2020 jälkeiselle ajalle sisältää siirtymisen järjestelmään, jossa rahansiirrot perustuvat uuteen arvopohjaan. Tarkoituksena on siirtää rahoja maille, jotka vastaanottavat kehitysmaalaisia valtavina massoina. Merkel ja Macron ovat painottaneet, että rahansiirtojen tulee perustua kehitysmaalaisten vastaanottoon. Juncker puolestaan sanoi haastattelussa, että EU menetetään ilman valtavia väestönsiirtoja Afrikasta. Rahoituksella pyritään myös puuttumaan osavaltioiden sisäiseen päätöksentekoon demokratiaa ja lehdistönvapautta koskien. Nyt on siis tosi kyseessä. Väestönvaihtoon pyritään väkipakolla."
 18. Juusola, Anni: Ministeri Haatainen: Hyväksikäytetyn ulkomaalaisen työntekijän asema paranee uudessa lakipaketissa – uhri saisi jäädä maahan, vaikka työ loppuisi. Yle uutiset, 2020-09-28. Lainaus: "Tällä hetkellä hyväksikäytetty ulkomaalainen työntekijä ei välttämättä uskalla hakea apua Suomen viranomaisilta, koska hän pelkää toimeentulonsa ja työpaikkansa puolesta. Jos hyväksikäytön uhri saa potkut, hän voi menettää samalla oleskelulupansa ja joutua lähtemään maasta. Haataisen mukaan uudessa laissa mahdollistettaisiin se, että riistetty työntekijä voisi hakea uutta työpaikkaa, eikä hänen tarvitsisi lähteä pois Suomesta."
 19. Jääskeläinen, Risto: Maahanmuutto Suomeen lisäsi hiilijalanjälkiä puolella miljoonalla viime vuonna Roskasaitti, 2015-09-28.
 20. O'Hare, Ryan: Robots could replace migrant workers: Report highlights agriculture and food services as areas for growth in automation Daily Mail Online, 2016-07-04. Lainaus: "According to a new report from the Resolution Foundation, shortfalls in the human workforce could lead to a surge in robots to take their place."
 21. Corlett, Adam: Robot wars: automation and the labour market Resolution Foundation, 2016-07-04.
 22. Viren, Matti: Taas se Impivaara Oikea Media, 2018-08-06. Lainaus: "Sen sijaan on aiheellista kysyä, miten on ylipäätään mahdollista parantaa huoltosuhdetta, jos maahanmuuttajien huoltosuhde on olennaisesti alhaisempi kuin kantaväestöllä."
 23. Grönroos, Simo & Hamilo, Marko: Maahanmuutto – Kriitikon käsikirja. Suomen Perusta, 2018. ISBN 978-952-7145-33-3. s. 31–32. Teos on saatavissa myös PDF-formaatissa. ISBN 978-952-7145-34-0.
 24. Raeste, Juha-Pekka & Rissanen, Virve: Tutkijat tyrmäävät: Maahanmuuttajat eivät ratkaise Suomen huoltosuhteen ongelmaa Helsingin Sanomat, 2016-02-25. Lainaus: "Suomen väestö ikääntyy ja huoltosuhde rapistuu. Lääkkeeksi tarjotaan usein työperäisen maahanmuuton roimaa lisäystä. ”Tutkimukset eivät osoita, että tällä voitaisiin ratkaista väestön ikääntymistä”, sanoo professori Pekka Martikainen."
 25. Nyman, Riikka: Antti Rinne kutsui suomalaisia "synnytystalkoisiin" - Jaakonsaari: "Tuo mieleen kansallissosialismin" Iltalehti, 2017-08-23. Lainaus: "Kouvolan kokouksessa pitämässään puheessa Rinne esitti huolensa syntyvyyden laskusta. Rinne totesi puheessaan, että syntyvyyskehityksen jatkuessa alkuvuoden tapaan, syntyy Suomessa tänä vuonna alle 50 000 lasta. Luku on ollut yhtä alhainen viimeksi 1860-luvun nälkävuosien aikaan."
 26. Pelkonen, Linda: Antti Rinne kannusti suomalaisia synnytystalkoisiin – oma väki repesi: ”onneton sanavalinta” Ilta-Sanomat, 2017-08-23. Lainaus: "Hän korosti, että Suomi on ensimmäistä kertaa sitten 1860-luvun tilanteessa, jossa syntyvyys on jäämässä alle 50 000 lapseen vuodessa. Rinteen mielestä tilanne osoittaa, että on tehtävä sellaisia perhepolitiikan päätöksiä, jotka poistavat esteitä lastenteolta – jos niitä siis haluaa tehdä."
 27. Koivisto, Markus: Väestöräjähdys uhkaa Uusimaa, 2018-08-25. Lainaus: "Kasvun veturina toimii Saharan eteläpuolinen Afrikka, jossa yli 75 prosenttia väestöstä elää ilman sähköä. Näissä alkukantaisissa oloissa nainen synnyttää keskimäärin 4,6 lasta."

Aiheesta muualla