Richard Coudenhove-Kalergi

Kohteesta HommaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Richard Coudenhove-Kalergi

Richard Nikolaus Coudenhove-Kalergi (17. marraskuuta 1894 Tokio – 27. heinäkuuta 1972 Schruns, Itävalta) oli itävaltalainen kreivi ja Paneurooppa-liikkeen isä.

Coudenhove-Kalergi kirjoitti vuonna 1923 julkaistun kirjan Pan-Europa (suom. Paneurooppa, 1930), jossa ehdotetaan tulliliittoa Euroopan maiden kesken.

Vuonna 1925 julkaistussa teoksessaan Praktischer Idealismus Coudenhove-Kalergi kuvaili visioitaan tulevaisuuden Euroopasta.

"Tulevaisuuden ihminen on sekarotuinen. Tämän päivän rodut ja luokat vähitellen häviävät tilan, ajan ja ennakkoluulojen vuoksi. Tulevaisuuden euraasialais-negroidinen rotu, ulkonäöltään samankaltainen kuin muinaiset egyptiläiset, tulee korvaamaan kansan monipuolisuuden yksilöiden moninaisuudella."[1]
"Sen sijaan että Euroopan juutalaiset olisi tuhottu, Eurooppa vastoin omaa tahtoaan jalosti ja sivisti tämän kansan tulevaisuuden johtajakansakunnaksi tämän keinotekoisen valintaprosessin kautta. Ei ihme että tämä kansa, joka pakeni ghettovankilasta, kehittyi henkiseksi ylimistöksi Euroopassa. Sen vuoksi laupea sallimus tarjosi hengen armolla Euroopalle uuden aatelisen rodun. Tämä tapahtui hetkellä kun Euroopan feodaalisesta aristokratiasta tuli rappeutunut, ja kiitos juutalaisten itsenäistymisen."[2]

Coudenhove-Kalergi tunnustetaan yleisesti Euroopan unionin henkiseksi isoisäksi.

Katso myös

Lähteet

Viitteet