Niko Pyrhönen

Kohteesta HommaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nikosta tylsät sakset on hassu juttu.

Niko Pyrhönen on valtiotieteiden tohtori Helsingin yliopistosta.

Näkemyksiä

  • Teon rasistisuus voidaan aukottomasti ja empiirisesti todeta ainoastaan teon seurauksista.[1]
  • Rikoksessa oleellista on teon seuraamukset eikä niinkään aikomus.[2]
  • Ei ole mitään kaksoisstandardia siinä että enemmistöä koskevat eri säännöt kuin vähemmistöä.[3]
  • Maahanmuuttokriitikoiden uhkakuvat eivät näytä realisoituvan.[4]

Katso myös

Lähteet

  1. Pyrhönen, Niko: Rasisti vai rasismi? Kannunvalajat. 2016-05-04. Helsinki: Kannunvalajat ry. Viitattu 2016-05-09. Lainaus: "Teon rasistisuus voidaan aukottomasti ja empiirisesti todeta ainoastaan teon seurauksista. Tämän vuoksi rasismia ei voi ymmärtää myöskään minään formaalina argumentaatiovirheenä, jonka voisi tekstistä tai puheenvuorosta suoraan todeta."
  2. Pyrhönen, Niko: Rasisti vai rasismi? Kannunvalajat. 2016-05-04. Helsinki: Kannunvalajat ry. Viitattu 2016-05-09. Lainaus: "Toisin kuin moni maahanmuuttokriitikko tuntui ajattelevan, Jussi Halla-ahonkaan taannoisessa vihapuhetuomiossa olennaista ei ollut se, olivatko hänen tekstinsä tarkoitettu huumoriksi tai satiiriksi. Tämä johtuu siitä, että Halla-ahon motiivi tai intentio ei millään lailla määrittele sitä, mitä tekstin julkaisemisesta seuraa. Halla-ahon mukaan hän kritisoi Scripta-kirjoituksessaan Kalevan tekstiä, jossa kansallisen enemmistön edustaja kirjoittaa omasta yhteisöstään yleistävän kriittiseen sävyyn."
  3. Pyrhönen, Niko: Rasisti vai rasismi? Kannunvalajat. 2016-05-04. Helsinki: Kannunvalajat ry. Viitattu 2016-05-09. Lainaus: "Voi olla, että tällaiselle kritiikille sinänsä oli tilauksensa. Vähemmistöistä ei kuitenkaan saa kirjoittaa samaan sävyyn kuin enemmistöstä toimimatta rasistisesti. Tässä ei ole nähtävissä mitään epäreilua tai kaksoisstandardia. On nimittäin vaikea nähdä, kuinka Kalevan tekstin seurauksena enemmistö alkaisi aktiivisesti syrjiä tai halventaa itse itseään. Kun sen sijaan enemmistön edustaja kirjoittaa puolestaan vähemmistöstä samaan sävyyn, kuten Halla-aho teki, se puolestaan johtaa helposti vähemmistön leimaavaan kohteluun."
  4. Pyrhönen, Niko: Miksi maahanmuuttokriitikot leikkaavat tylsillä saksilla? ETMU. 2015-05-22. Helsinki: Etnisten suhteiden ja kansainvälisen muuttoliikkeen tutkimuksen seura. Viitattu 2016-05-09. Lainaus: "Onkin tärkeää huomata, että vaikka Perussuomalaiset ovat hankkineet merkittävän osan kannatuksestaan maahanmuuttoa kritisoimalla, he ovat kaiken aikaa sijoittaneet uhkakuvansa tarkemmin määrittelemättömään tulevaisuuteen, joka ei vaikuta olevan tällä hetkellä juurikaan lähempänä, kuin vuosituhannen alussa."