Maahanmuuttokriittinen sanakirja

Kohteesta HommaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sivu on siirtynyt:

Maahanmuuttokeskustelun sanakirja

Alta löytyy enää työn alla olevat termit.
Hommaforum: Vieraskirjan lyhyt slangisanasto

Tämä sanasto on Hommaforumin alkuaikoina aloitettu ja alun perin Jussi Halla-ahon Scripta-blogin vieraskirjan kielenkäyttöä selittämään ja dokumentoimaan pyrkivä teksti. Näiden ilmausten (ml. sana ”Mestari”) käyttäminen ei ole Hommaforumilla mitenkään pakollista. Tulet kyllä ymmärretyksi ilman sisäpiirislangiakin. Listalle otetaan vain jo jonkin verran vakiintuneita ilmauksia.

Näitä termejä ei tule käyttää HommaWikin asia-artikkeleissa.!!11!

tavallista nettihuumoria: kirjoittaja feikkaa niin suurta tunnekuohua, että sormi lipsuu pois shiftiltä huutomerkkejä takoessa. Huutomerkkirivin edellä olevaa siis ei ole tarkoitettu otattavaksi vakavasti.

[/jotakin]

ohjelmoinnista peräisin oleva merkintätapa. [jotakin] ilmaisee siirtymisen johonkin tilaan ja [/jotakin] siirtymisen pois. Esim. [/sarkasmi] tarkoittaa: lopetan sarkasmin.

20 netsiä

alunperin Johanna Suurpää (Suomen Kuvalehti 5/2008, [1] (1), [2] (2), [3] (3)) sanoi, että nettirasistien joukko Suomessa ”tuskin on juuri muutamaa kymmentä suurempi. He vain ovat sitäkin uutterampia.”. Pikkupoika [4] sovitti ”laulun 20 perheestä” sanat vieraskirjalaisiin ja sanonta 20 netsistä jäi elämään.

akuliina

Akuliina Saarikoski, laittomuuksia kannattava lainopiskelija. Kullervo selittää [5] (1), [6] (2), [7] (3). Akuliinalla on hirveän tärkeää sanottavaa, ainakin [8] Yleisradion mielestä.

andalusialainen teehuone

viittaus muslimien valloittamaan Espanjaan, jossa kaikki kuulemma oli hyvin rauhanuskovan ja kefiirin välillä. (Mielessään voi käyttää kuvituksena Lord of the Rings-elokuvan Rivendelliä.)

apeat verhot

[9] Kaleva elämästä vastaanottokeskuksessa: "Miesten arki on karua. Jokaisella on sänky ja kaappi vaatteille, ja nurkassa on televisio. Keittiössä verhot roikkuvat ikkunoissa apeana, eikä ympäristö ainakaan kiihota ruokahalua." Hommalaiset ilmaisevat [10] sympatiansa niille, jotka henkensä likoon pannen ovat uskaltautuneet meidän synkkään ja pimeään maahamme vain saadakseen näin karun vastaanoton.

arjen uhat

netsitoverien ystävällinen puhuttelumuoto, esim. "kertokaapa kiltit arjen uhat". [11] Sanonnan alkuperä on Yle: "Suomen viranomaiset pitävät internetissä toimivia ääriryhmiä jo uhkana arjen turvallisuudelle.".

arvojohtaja

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on kuulemma arvojohtaja.

African Music Night

[12] lähde

Asteroidi

maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors. Haluaa jättää Suomen historiaan jälkensä kuten hirmuliskojen aikakauden päättänyt kollega jätti maapallon historiaan jäljen.

Behead those who ---

rauhanuskovien rauhanmarssin [13] kyltistä sovellettu iskulause. Jatkuu ehdotuksella toimenpiteen kohteesta.

Big Giant Head

1. vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää 2. [14] Iso Jättipää

contexti

se nyt vain kirjoitetaan täällä noin, johtuen yhdestä sinnikkäästä jäsenestä.

Cosmo Hunk

Panu Höglund. Panu pärjää tiukoissakin keskusteluissa omassa blogissaan. (”Keskustelu on tietyissä rajoissa vapaata, [...] minun sananvapauteeni kuuluu myös oikeus poistaa sinun asiattomat kirjoituksesi kommenttiosastostani. Omia vääriä mielipiteitäsi voit kirjoittaa vaikka omaan nettipäiväkirjaasi.” Tallennettu marraskuussa 2008 [15] Höglundin sivuilta, nyttemmin poistettu.)

enntinen stalinisti

Leif Salménin [16] Pressiklubi-lähetyksessä luoma Homma-sanaston instant-klassikko.

epädramatisoiminen, (jotakin) on epädramatisoitava

sitä luulisi, että Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhlavuoden tarkoitus on juhlsitaa itsenäisyyttä. Mutta ei: "Juhlavuoden tavoitteena oli epädramatisoida suomalaisuutta ja nostaa se esiin elävänä, tulevaisuuteen suuntautuneena yhteisenä voimana." [17] (Valtioneuvoston kanslia) Tarja Halonen käytti käsitettä uudenvuodenpuheessaan. "Epädramatisointi" on slangissa käsitteen sisällön uudelleen muovaamista. Halosen mallin "epädramaatisoitu" suomalaisuus tarkoittanee lopulta vain sitä, että taskussa on Suomen passi. (HOMMA sen sijaan epädramatisoi eniten Muumipeikkoa)

Fatima trivs jättebra

[18] YouTube-haastattelussa (1 min 54 s) Fatima Obaid kertoi viihtyvänsä tosi hyvin Malmössa. Paikka kun tuntuu ihan joltain arabimaalta. [19] Kuva Birgitan, Lisan ja Ulrikan viihtyvyyttä ei tiedusteltu.

foliohattu

1. salaliittoteoreetikko 2. henkilö, joka etsii muitakin selityksiä kuin hovihistorioitsijoiden antamat.

halusi mustan miehen kehoa kohtaan

uskokaa pois, se teidän rassisminne ja rikoksista puhumisenne on vain alitajuista halua mustan miehen kehoa kohtaan. Näin antoi taiteiden tohtorin painavan sanan [20] Helena Oikarinen-Jabai Helsingin Sanomissa.

Homma^^^

Homma on infernaalisessa nousussa. Mestarin reinolle telepaattisesti lähettämä viestikoodi.

hyödyllinen idiootti

ainakin Leninin käyttämä termi ihmisille, jotka avustavat lopulta heidän omaksi tuhokseen koituvia asioita.

ihminen

1. Homo sapiens-lajin jäsen. 2. Erityisesti rikollinen, jonka etnistä ryhmää ei poliittisesti korrekteista sysitä voi mainita. Esim. "kaksi ihmistä tuomittiin" [21] (Pravda). Etniset suomalaiset eivät yleensä ole ihmisiä, vaan joko suomalaismiehiä tai suomalaisnaisia.

illmanismi

maahanmuuttopolitiikkaa saa arvostella, mutta ei ääneen-periaate. Nimetty [22] Mika Illmanin mukaan. [23] Vasarahammer

isäm maan puallustajat

Vieraskirjasta lähtöisin oleva sanonta. Visuaalinen selvennys [24] täällä. Tässä Elfin [25] löytö.

Jättipää

vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää.

kefiiri

muunnos muslimien toisin uskovista käyttämästä haukkumasanasta [26] kafir tai [27] kuffar.

Kellarin synkkä kreivi

Mestarin sivupersoona. Tulee televisiohaastatteluista, jotka on annettu kellarityöhuoneessa.

kiihoittuminen

tulee rikoksesta "kansanryhmää vastaan kiihottaminen". Kun joku tuntee tällaista tapahtuvan itseään kohtaan, hän kiihoittuu, ja monesti seuraa äbäläwäbälä.

kissa ja lihanpala

uskonveljensä epäilemättä tunteva Australian korkein islamin uskonoppinut vertasi muslimimiehiä hunnuttamattomien naisten parissa kissoihin, jotka nappaavat lihanpalan, jos se vain jätetään esille. "Imaami Taj Aldin al-Hilalin mukaan raiskaukset ja seksuaaliset hyökkäykset ovat hunnuttamattomien naisten vika." [28] (Ilta-Sanomat)

Kraft Durch Gewittung!

Vittuilulla voimaa! Netsiversio Kolmannen valtakunnan [29] vapaa-ajanjärjestön nimestä.

krokodiili

[30] Vertauskuva. Krokodiilia on paettava kattokruunuun.

ksylofoni

versio sanasta ksenofobi.

kulttuurinrikastuttaja

mokuttajien mielestä mamut rikastuttavat kulttuuria.

kulttuuriton kulttuuri

Jukka Relanderin termi. Tutkimukset termin täsmällisestä merkityksestä valmistuvat oletettavasti ennen Auringon sammumista.

köyhä kulttuuri

kulttuuri, jota ei ole rikastettu, monokulttuuri. (Kuten Japanin kulttuuri.)

"Lainaus on tehty parhaita Sanoma-oppeja noudattaen"

jonkun sanomisten törkeä väärennös.

lapset, vauvat, vauvelit

[31] Kuvassa Suomeen saapuneita hädänalaisia lapsia.

lihanpala

katso kissa ja lihanpala.

maasäteily

maasäteily selittää sen, miksi yksissä maissa menee hyvin. Kolonialismi selittää, miksi toisissa paikoissa menee huonosti. Nämä ovat sallitut selitykset, muuten rassismi. Luonnollisesti hyvästä maasäteilystä nauttivien maiden on avattava rajansa maasäteilyttömien maiden kansalaisille.

Mestari

[32] Salaperäinen Mestari johtaa nettinazgûleita Eiran Mustasta Tornista.

Minervan kelkka

vihreiden [33] Minerva Krohnin kehittelemä kulkuväline, joka vie meidät monikulttuuriseen onnelaan. Kelkan suunta ohjelmoidaan jo laukaisuvaiheessa, eikä sitä voi myöhemmin muuttaa. "- Ei kelkkaa voi yhtäkkiä kääntää, kun tulee pieni taantuma." Minervaa, jolla on kelkka, ei saa sekoittaa toiseen [34] Minervaan, jolla on [35] pöllö.

moku-

lyhenne sanasta monikulttuuri, monikulturismi. Esim. sanassa mokukriittinen. (Tosin Petri Krohnin ei ollut vaikea päätellä, että kyseessä onkin [36] rasistinen kiertoilmaisu sanalle neekeri.)

mokuilu, mokutus

monikulttuuriasian edistäminen.

mukavan oloista porukkaa (M.O.P.)

turvapaikanhakijoiden [37] futisturnaus muuttui kymmenien joukkotappeluksi, aseina kivenmurikoita, lähimetsästä haettuja oksia sekä kulmalippu. Ilmeisesti tapahtuman järjestäneen jalkapallokoulun vetäjän [38] kommentti: "Mukavan oloista porukkaa. Ikävä tapaus." "Mukavan oloisen" superlatiivi on [39] "todella ihana, valloittava, kohtelias, ystävällinen, lämmin ja vaikuttava".

muumi

Muumipeikko on HommaForumin työnsankari. Tässä ensimmäinen löytämäni [40] muumitus, by junakohtaus.

netsi

viittaus Vieraskirjan kirjoittajiin. Tässä lyödään leikiksi suvaitsevaisten jakamat "nettinatsin" leimat. Alkuperä: kirjoitusvirhe haukkumaviestissä, nimimerkki Pirjo nimimerkillä Mirva Männikkö (28. huhtikuuta 2008 14:27:05). Ei pidä sekoittaa nenetsiin.

nuiva

erityisesti mokutusta vastustava/mokutuksen vastustaja.

nuoriso, nuorukainen

uutisissa käytettyjä sanoja muslimihuligaaneille, ikä siinä 18-40 vuotta, [41] tässä esimerkissä 27 vuotta. Katso myös [42] tämä. Somaliassa toimii islamistiviritteinen ryhmä, jota kutsutaan nimellä [43] Al-Shabaab. Suomeksi Nuoriso.

opetelkaa uimaan

"Lopettakaa nyt tuo uikuttaminen islamin hyökyaallosta ja opetelkaa uimaan!", sanoi blogissaan [44] Alhon Arja kun burkinin osti.

pbuh

lyhenne, joka lisätään Muhammedin nimen jälkeen (Peace Be Upon Him).

pebbuh

lisätään ansioituneen netsin nimen jälkeen. Muunnettu lyhenteestä pbuh.

pelottavat puskat

Erityisesti Kaisaniemen puistossa on [45] pelottavia pensaikkoja.

penaali

[46] Toimittaja, erityisesti Pravdan sellainen.

Pensseli-setä

Jokainen ihminen on laulun arvoinen. Mutta erityisesti ovat laulunsa ansainneet [47] Pensseli-setä ja Meisseli-setä. NIILIN HANHET!!

perunanenä

"Moni Skaban asiakas on maahanmuuttovastainen, mutta toimittajalle he puhuvat nimettöminä. He ovat tuttuja hahmoja: perunanenäisiä kantasuomalaismiehiä, jotka kutsuvat maahanmuuttajia sosiaalipummeiksi. Katkeria riittää, sillä Hakunilassa on valmiiksi Vantaan korkeimpia työttömyysasteita." Pravdan rotutypologi Tommi Nieminen [48] kansan parissa.

pesismailasuvaitsevainen

katso kuvaa Kullervon [49] blogista. Yhteistyöterveisin!

Pirjo

Vieraskirjan ahkerin, jo [50] instituution aseman saavuttanut trolli.Siirryttäessä HommaForumille havaittiin, että erilaisessa ympäristössä Pirjon formaatti ei enää toiminut, ja bännit olivat edessä. Tästä huolimatta Pirjo hiipii aina välillä uudella nimimerkillä takaisin, ja joku onnekas netsi saa bongata Pirjon uuden inkarnaation. Kuin löytäisi neliapilan viheriöivältä kedolta.

Pravda

1. Totuus venäjäksi. 2. Neuvostoliiton valtalehti. 3. Suomen valtalehti ja mokutuksen pää-äänenkannattaja.

preka-eetu

ihminen, joka haluaa lähinnä hengailla ja säpistä yhteiskunnan tuella. Nimihenkilö on Eetu Viren. "Bilettely rikkoo kapitalistisen arvonmittauksen lineaarisen aikarakenteen ja avaa toisenlaisen olemisen aikamuodon: kairoksen, nuolenomaisen nyt-hetken, jossa kollektiivisen luomisen pidäkkeettömyys tekee mahdottomaksi siihen kohdistuvan riiston." [51] (Lähde: Megafoni) (Preka viittaa prekariaattiin kuuluvaan ihmiseen. Prekariaatti tarkoittaa ihmisryhmää, jonka työsuhteet ovat tilapäisiä tai epätyypillisiä ja elämäntilanne siis epävarma.) Preka-Eetulta viikon mokutus [52] (Kullervo).

Pryceless

hieno kommentti on 'priceless'. Vasarahammer kertoo tuolla alempana, että sanonta on lähtöisin Mastercardin mainoksista. Vieraskirjan kirjoitusasun on innoittanut tohtori/taituri Peter Pryce [53] (lähde), [54] (jatko edelliseen)

Pyökki, Baphomet

[55] B. Pyökki on toinen puunnimiviritteisistä [56] puolueenperustajista.

rasisteille minun ei tarvitse perustella yhtään mitään

Ilta=Sadun vaalean toimittajattaren :sanna: eräs [57] keskustelustrategia. (Nykyään :sanna: vaikuttaa Yleisradiossa, eikä ole blondi.)

rassismi

ääntämismuoto, joka lataa käytössä kuluneeseen haukkumasanaan uudelleen hieman sen alkuperäisestä, infernaalisesta pahuudesta. Asialla [58] reino, jälleen kerran. Alunperin mielenosoituksesta otetusta kuvasta, jossa vakavailmeinen pikkutyttö kantaa saksankielistä kylttiä "Rassismus tappaa".

rauhanuskonto

[59] Islam on rauhan uskonto.

rikastus

maahanmuuttajan suorittama rikos.

rutiininomaisesti

syvästi naisvihamielisessä Suomessa miehet rutiininomaisesti hakkaavat ja tappavat naisia [60] (Katja Marteliuksen mukaan).

salainen keskustelupalsta

netsioperaatioita koordinoidaan salaisen keskustelupalstan avulla. Palstan serveri sijaitsee Kuun pimeällä puolella 1940-luvulla rakennetussa kansallissosialistisen Saksan [61] tukikohdassa nimeltä Walhalla-aho. Auringon aiheuttamien geomagneettisten häiriöiden vuoksi viestiliikenne pääsi marraskuun alussa 2008 hetkellisesti vuotamaan hammaspaikkoihin, mikä johti salaisen keskustelupalstan olemassaolon [62] paljastumiseen julkisuudessa. Kilpailevan teorian mukaan häiriön aiheuttivat okkulttiset impulssit tukikohdan biosäilytyskuvusta, jossa Pekka Siitoimen aivot elävät. Kaikkea ne foliohatut keksivät!

sameat vedet

"Toimittaja-kirjailija Leif Salmén totesi perussuomalaisten ajavan muukalaispolitiikassaan kahdella raiteella: Soini on lupsakka populisti, mutta puolueen ehdokkaat kalastelevat ääniä "sameissa vesissä"." [63] (Ilta-Sanomat)

siiseli

siiseli on nyt netsien pyhä eläin. Lähtökohtana nimimerkin "Janne" heitto Osmo Soininvaaran blogin [64] kommenteissa: "Kummallista, että hyväntahtoisen siiselin näköisen entisen kirkkoslaavin opettajani fiksaatio mustien miesten raiskailuihin Kaisaniemen puistossa näyttää näinä päivinä määrittävän Suomen poliittisen diskurssin. Todella outoa."

sikapartikkeli

rauhanuskovissa närää aiheuttavat [65] päästöt sianlihaa käsittelevistä tuotantolaitoksista. Katso [66] lot-blogi

sovittelija

Sisällissodan ja ristiriitojen repimästä Somaliasta pakenee joukoittain sovittelijoita. Heitä on saatava tänne Suomeen, jotta me suomalaiset oppisimme heiltä sovittelun taitoa, jota sitten käyttää heidän kanssaan syntyvissä "arjen etnisissä konflikteissa". [67] Minna Nalbantoglu, Pravda.

Spam and destroy

nettisodan komento "etsi ja tuki mokumielinen verkkosivusto", jonka Mestari voi antaa uskollisille netseilleen. [68] Lähde. Tunnetaan myös muoto Spam and Detroit, mutta se lipsahtaa jo sotarikoksen puolelle. (Ilta=Lööpille tiedoksi: huumoria.)

synergian silta

erään [69] huippuosaamisprojektin nimi. Synergia syntyy suvaitsijoiden, huippuosaajan ja verorahojen välille.

taikaseinä

vastaus kysymykseen "Mutta kuka tämän kaiken maksaa?". [70] Sakari Noran kuvitusta. Gloaming [71] tarkentaa.

tohtori Viha

yksi Mestarin[72] sivupersoonista.

työperäinen

Viranomaisten, hallituksen ja median käyttämä syväkielinen termi elintasopakolaisesta. Tähän ryhmään kuuluva maahanmuuttaja on tilastojen mukaan vielä 10 vuoden kuluttua 70-80 %:n todennäköisyydellä yhteiskunnan elätettävänä. (Octavius) Virallisesti tarkoittaa tietenkin Suomeen töihin tulevaa maahanmuuttajaa, käytetään Vieraskirjassa ironisessa mielessä.

työvoimapula

"koska [tarkemmin määrittelemättömässä] tulevaisuudessa uhkaa työvoimapula, on Suomeen saatava nyt lisää maahanmuuttajia"-argumentti.

työvoimapula, huutava

uutinen satojen irtisanomisesta.

työvoimapula, kiljuva

taantuma. Nostaa maasta pölyä ja irrallisia ansioluetteloita, yhtiöt liikkuvat pois Suomesta, pitkähköjä aaltoja, joiden harjalla valkoista vaahtoa. [73] Uutisia kiljuvasta työvoimapulasta

työvoimapula, pauhaava

lama. Kiskoo työnantajia juurineen, aiheuttaa huomattavaa vahinkoa rakennuksille, meri aaltovuorina, merenpinta valkoisena vaahdosta, "lisää maahanmuuttajia"-pauhu kovaa, puuskittaista, pärske huonontaa näkyvyttä.

uhkaavan oloinen

Juha Mäki-Ketelä oli jonkin toimittajan mielestä "uhkaavan oloinen kansalaisaktivisti".

vaikeuttaa harrastuksia

VHM:n ja VHN:n ryypiskely vaikeuttaa muslimimaahanmuuttajien harrastuksia. [74] Hesari.

VHM

Valkoinen Hetero-Mies. Oikeaoppisen guiltologian kuningasvärisuora. Sortaa ja syrjii vähemmistöjä aboriginaaleista zuluihin. Hän, jonka tilillä ovat maailman synnit.

äbäläwäbälä

1. kiihottuneen kansanryhmän tunnusääni. 2. kohtuuttoman raivokas ja aggressiivinen reaktio lähes mihin tahansa kuviteltuun tai todelliseen vääryyteen. 3. ennakoi palavia suurlähetystöjä ja AK-47:n pauketta. 4. erään uskonnollisesti hartaan ihmisryhmän reaktio sikapartikkeleihin. 5. käsittämätön molotus josta han-suomalainen ei saa selvää. (Kummeli antaa[75] ääninäytteen.)

Äetsä

Vieraskirjan puolella Turkulaine teki vertailun rikosluvuista kahdelle saman suuruiselle populaatiolle, Suomen somaleille ja han-Suomen äetsäläisille, [76] tähän tapaan.