Kohtaamisteoria

Kohteesta HommaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pienoiskuvan luominen epäonnistui: /bin/bash: /usr/local/bin/convert: No such file or directory

Error code: 127
Kohtaamisteorian mukaan maahanmuuttokriittisten kannatuksen pitäisi olla suurinta alueilla, joihin maahanmuuttajia on vähiten asettunut asumaan. Kuitenkin tällä Ruotsin etnisesti köyhällä hienostoalueella maahanmuuttokriittisten (SD) kannatus on vaisua.
Pienoiskuvan luominen epäonnistui: /bin/bash: /usr/local/bin/convert: No such file or directory

Error code: 127
Kohtaamisteorian mukaan maahanmuuttokriittisten kannatuksen pitäisi olla pienintä alueilla, joihin maahanmuuttajia on asettunut runsaasti. Kuitenkin tällä Ruotsin etnisesti rikastuneella alueella maahanmuuttokriittisten (SD) kannatus on poikkeuksellisen suurta.
Pienoiskuvan luominen epäonnistui: /bin/bash: /usr/local/bin/convert: No such file or directory

Error code: 127
Euroopassa monikulttuuria ja kohtaamisteorian toimivuutta on kokeiltu vuosikymmenet. Silti eurooppalaisten asenteet maahanmuuton lopettamiseen muslimienemmistöisistä maista näytti tältä vuoden 2017 alussa.

Kohtaamisteoria on nimitys sellaiselle opille, jonka mukaan toiseuden kohtaaminen vähentää pelkoa ja muukalaisvihaa.[1][2] Kuitenkin ihmisten kohdatessa sattuu ja tapahtuu arvaamattomia.[3] Tutkittu tieto ihmisten asenteista saattaa joitain jopa hätkähdyttää.[4]

Katso myös

Viitteet

  1. Kohtaamisteoria. Absoluuttinen totuus, 3. lokakuuta 2008. (blogi) "Meille on aina kerrottu, että ennakkoluulot eräitä maahanmuuttajaryhmiä kohtaan johtuvat siitä, että ei olla riittävästi tekemisissä näitä ryhmiä edustavien henkilöjen kanssa. Ennakoluulot poistuvat kunhan vaan kohdataan vieraan kulttuurin edustajat rohkeasti."
  2. Petri Cederlöf. Nuorisotyön yhteiskunnallinen merkitys. Nuorisoasiain neuvottelukunta, Helsinki, 1998. s. 36 "Toiseuden kohtaaminen on oleellinen kasvatuksellinen ja itsekasvatuksellinen haaste, joka edellyttää valmiuksien kehittymistä."
  3. Salokorpi, Jussi: Viranomaiset: Otanmäen tappoepäily yksittäistapaus Yle uutiset, 2016-09-12. Lainaus: "Toivotaan tietysti, ettei tulisi lisää. Mutta aina kun ihmiset kohtaavat ja tapahtuu rikoksia, niin sitä on mahdoton sanoa."
  4. Sipilä, Annamari: Kysely: Suurin osa EU-kansalaisista ei enää halua maahanmuuttoa muslimimaista – ”Tuloksemme ovat hätkähdyttäviä, ja ne vetävät vakavaksi” Helsingin Sanomat. 7.2.2017. Sanoma Media. Viitattu 8.2.2017.