Keskustelu HommaWikistä:Kahvihuone

Kohteesta HommaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kuvat ei näy

Hommafoorumin palvelimella olevat kuvat tai muut ulkoiset kuvat eivät toimi, koska tietääkseni mediawikin asetuksissa se on oletuksena estetty. Ongelma on ainakin siinä, että ei oikein taida olla järkeä lähettää Homman palvelimella olevaa kuvaa uudestaan, joilloin sama kuva on palvelimella kaksi kertaa eri kansioissa vaikka ne eivät paljoakaan veisi tilaa kiintolevyltä.

Vai pitäisikö tässä kuitenkin toimia niin, että kuvat lähetetään uudelleen vaikka ne olisivatkin jo Homman palvelimella?

External image syntax External Inline linking

--Nauris 9. joulukuuta 2009 kello 21.01 (UTC)

Päivän kuvat sun muut voivat ainakin olla ihan hyvin foorumin puolella. Muualla kuin Homman palvelimilla olevat kuvat tänne sisäisiksi ja Homman kuviin voi linkittää ulkoisesti. Sisäisillä kuvilla ja ulkoisilla kuvilla on samat häiriköintiongelmat, joten sallisin molemmat asetuksista. --Cls 10. joulukuuta 2009 kello 14.17 (UTC)
Laitoin asetuksiin tälleen;

$wgAllowExternalImages = true; $wgAllowExternalImagesFrom = array( 'http://81.19.121.115/', 'http://cms.hommaforum.org/', 'http://hommaforum.org/' ); Joten nyt pitäisi linkityksen pelata täältä hommasta, muttei muualta...Kai? Hommawiki Admin 13. joulukuuta 2009 kello 17.11 (UTC)

Asetuksissa on vieläkin jotain vikaa, koska homman ulkopuoliset kuvat toimii myös. Näyttää myös siltä, että wikimediassa ulkopuolisten (homman) kuvien käyttö on muutenkin tehty hankalaksi, koska wikin kuva koodi ei tykkää ulkopuolisista kuvista (Sotalapset kuva). Kai on parempi, että kaikki kuvat laitetaan uudelleen hommawikiin, koska wikin koodarit ovat tehneet homman monimutkaiseksi. Lisäksi näyttää siltä, että wikin koodi ei tykkää tällaisista erikoisista kuva osoitteista: http://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=3.0;attach=186;image
Toi ExternalImages tulee olla false, kun noi poikkeukset on päällä, jos haluaa estää muut kuin noi poikkeukset. Lähde [1] --Cls 14. joulukuuta 2009 kello 11.28 (UTC)

homma_hanskassa.gif finalair_20091117_1215122075.jpg --Nauris 14. joulukuuta 2009 kello 09.05 (UTC)

Sitaatit

Onko sitaattien järjestyksellä, jokin merkitys, vai vain pudoteltu eteen sattuessa? Ajattelin sellaista, kun ne nyt ovat täysin sekaisin, voisi sitaatit järjestellä kirjoittajan mukaan. Esimerkiksi Hesarin sitaatteja on tiputeltu sattumanvaraisesti pitkin listaa, ne voitaisiin kerätä yhteen tyyliin:

HS 
  • sitaatti1.
  • sitaatti2.
  • sitaatti3.

--Kolki 24. toukokuuta 2010 kello 11.38 (UTC)


Järjestyksellä ei ole ollut paljoakaan merkitystä. Sitaatteja olen lisännyt sivun alaosaan sitä mukaan kun niitä on löytynyt. Olen kuitenkin muutamissa sivuissa vähän järjestellyt sitaatteja. Kunniakulttuuri sivulla olen lajitellut esimerkiksi kaikki Ylen sitaatit omaan riviin. Monikulttuuri sivulla taas osa sitaateista on jaoteltu vain kolmeen ryhmään eli kriittisiin, Suomi on jo monikulttuurinen ja yleisesti kulttuuri aiheisiin sitaatteihin, kuten Suomi ei ole monikulttuurinen näkemyksiin.

Sitaatit olisi hyvä nykyistä paremmin järjestellä mm. päivämäärän, aiheen ja lähteen mukaan. Lisäksi sitaatit tulisi lajitella siten, että henkilöiden lausahdukset ja eri lehdistä poimittujen uutisten sitaatit olisivat omassa ryhmässä eikä sekaisin kuin nyt. Myös uusia sivuja pitäisi luoda sitaateille aiheittain, koska esimerkiksi Politiikka sivulla alkaa olla jo liikaa sitaatteja, joista osa pitäisi siirtää jo olemassa oleville sivuille, kuten Perussuomalaisten sivulle.

Hesarista lainatut sitaatit pitäisi tietenkin yhdistää, mutta silloin tulee ongelmaksi vähän vaikeampi luettavuus kun sitaatteja on liian paljon rivissä. Riviväliä lisäämällä ongelman voisi ratkaista, mutta en tiedä miten se tehdään.

Yksi ratkaisu luettavuuden parantamiseksi tällöin voisi olla alla oleva:

HS 
  • sitaatti1.
  • sitaatti2.
  • sitaatti3.

Vaikka tässä olikin puhe sitaattien lajittelusta, niin myös linkit tulisi lajitella, koska tällä hetkellä ne ovat myös yhtenä pötkönä sekalaisessa järjestyksessä. Taidanpa huomenna yrittää vähän lajitella linkkejä.

--Nauris 24. toukokuuta 2010 kello 20.49 (UTC)

Wikistä

Lisäsin lähdeviitteille ohjeet ohjesivulle ja loin templaten, jolla saa viitteille palstoituksen (FireFox ainut joka tukee?) ja hieman pienemmän fonttikoon. Jollei Parser functions -lisäosaa asenna, niin HTML-validation rikkoutuu, mutta ei kyllä mikään suuri moka, kun selaimiin se ei taida vaikuttaa. --Cls 13. joulukuuta 2009 kello 20.50 (UTC)