Jussi Halla-aho

Kohteesta HommaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Jussi Kristian Halla-aho (s. 27. huhtikuuta 1971 Tampere) on helsinkiläinen perussuomalainen poliitikko, kielitieteilijä ja blogikirjoittaja. Heinäkuusta 2014 hän on ollut Euroopan parlamentin jäsen, mitä ennen hän toimi kansanedustajana huhtikuusta 2011 alkaen. Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen hän on ollut vuoden 2009 alusta. Halla-aho on tullut tunnetuksi monikulttuurisuutta ja Suomen maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivista kannanotoistaan.

Tammikuussa 2017 Halla-aho kertoi kannattavansa Suomen eroa Euroopan unionista.[1]

Sitaatteja

Antero Eerola 
 • Vähemmälle huomiolle on jäänyt, että Perussuomalaisten mukana Suomen politiikkaan on hiipinyt avoin ja aggressiivinen muukalaisvihamielisyys, jonka yhdistävänä tekijänä on niin sanottu maahanmuuttokriittisyys. Kriitikot ovatkin luoneet perussuomalaisten sisälle eräänlaisen Al-Qaida-solun, jonka ideologinen johtaja ja suurajatollah on helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas Jussi Halla-aho. Hänellä on eri vaalipiireissä vaikuttavat uskolliset imaaminsa, jotka levittävät muukalaisvihan synkkää sanomaa internet-minareeteistaan. Ajatollah Halla-ahon ympärille kerääntyneen äärioikeistolaisen ryhmän ohjelmajulistus, eräänlainen vihan fatwa on niin sanottu Nuiva vaalimanifesti, jonka on allekirjoittanut 13 Perussuomalaisten ehdokasta eri puolilta Suomea. - 26.02.2011 - Jussi Halla-aho (fundamentalistimuslimi)
James O´Connor 
 • Halla-ahon suosio näyttää perustuvan melko pitkälti korkeaan koulutukseen. Kuitenkin on naiivia pitää kaikkia koulutettuja ihmisiä viisaina ja olettaa että koulutettu ihminen varmasti tietää, mistä puhuu.
Jyrki Lehtola 
 • Halla-Ahon ongelma on se, että hänessä yhdistyy kaksi asiaa, joita emme ole tottuneet näkemään yhdessä. Toisaalta Halla-Aho on ahdasmielinen friikki, joka kellarissaan suoltaa blogeihinsa ennakkoluuloista ja kylmää vihapropagandaa. Toisaalta Halla-Aho on ahdasmielinen friikki, joka kellarissaan suoltaa blogeihinsa ennakkoluuloista ja kylmää vihapropagandaa. Toisaalta Halla-Aho on sivistynyt, eiralainen perheenisä, joka osaa argumentoida väitteitään muutenkin kuin toiseuden pelon kautta.
Tommi Lievemaa 
 • Luulenkin, että Halla-ahon näkökulmasta maahanmuuttajien aiheuttama suurin uhka "suomalaisuudelle" onkin se, että maahanmuuttajien läsnäolo yhteiskunnassamme paljastaa suomalaisten ahdasmielisyyden, sivistymättömyyden ja töykeyden.
 • Suomalainen mies tönäisi junasta poistuessaan edessään ollutta 8-vuotiasta somalityttöä huutaen tälle: ”Mene pois mun edestä senkin pieni apina!”. Onneksi olkoon Jussi Halla-aho! Onneksi olkoon kaikille niille, jotka vaativat ”rehellistä”, ”avointa”, ”kriittistä” ja ”asiallista” keskustelua maahanmuutosta!
 • Huolimatta Jussi Halla-ahon erittäin taitavasta retoriikasta faktat puhuvat hänen näkemyksiään vastaan. Suomessa asuu niin vähän ulkomaalaisia, ja etenkin pakolaisia, että heidän merkityksensä maamme kansantalouteen on käytännössä nolla.
 • Halla-ahon vihamieliset kirjoitukset ja niiden saavuttama suuri suosio eivät ole ainakaan edistäneet ihmisten tasa-arvon, ihmisarvon kunnioituksen ja ihmisoikeuksien universaalien periaatteiden vahvistumista. Päinvastainen vaikutus on sen sijaan hyvinkin todennäköistä.
Seppo Kaisla 
 • Onneksi meillä asuu Helsingin Eirassa sellainen Halla-ahon ajattelija, että musta joulukin muuttuu valkoiseksi, mikäli se omaa parastaan ymmärtää. Halla-aho on pätevöitynyt monikulttuurin tuntijaksi väittelemällä kielipuolen tohtoriksi.
Anne Moilanen 
 • Väkivaltaa ja asekulttuuria ihannoiva Halla-aho tunnetaan ennen muuta rasistisista (tai kuten hän itse saivartelee, "monikulturismia vastustavista") nettikirjoituksistaan, joissa hän esittelee ulkomaalaistaustaisten ihmisten tekemiä rikoksia sekä erittelee sitä, millaiset naiset tässä maassa mieluiten saisi raiskata.
 • Halla-ahojen ja muiden perussuomalaisia arvoja kannattavien jurpojen ansiosta suomen kieleen on myös pesiytynyt harhaanjohtava kummajaistermi, maahanmuuttokriittisyys, jolla ei tarkoiteta mitään muuta kuin vanhaa kunnon rasistia. Rasisti on rasisti, vaikka voissa paistaisi.
Valto Ensio Heikkinen 
 • Nettimaailmojen vainoharhaiset halla-ahot pelkäävät jotakin, tai sitten heistä mikään ei tunnu miltään. Joutuu ainakin miettimään, pitäisikö tällainen messias köyttää kuin jouluinen sika lahtipenkkiin kaltattavaksi.
Riitta Järventie 
 • Olkoonkin, että maahanmuuttoasioissa perussuomalaiset näkevät pöpöjä siellä, missä niitä ei ole ja vastaavasti vihreissä leimataan koko Soinin sakki Jussi Halla-ahon kaltaisten änkyröiden perusteella.
Reko Ravela 
 • Äänten kalastelu ennakkoluuloja myötäilemällä lienee kuitenkin nyt Kokoomuksen uusi linja. Seuraavaksi voitaneen odottaa Kokoomuksen ja Halla-ahon yhteistä kunnallisaloitetta Eiran julistamisesta "Whites only"-alueeksi.
Timo Elonen 
 • Loistavasti sanottu Halla-ahon blogeista, että on äärimmäisen vaarallista olla lukenut, mutta ei ymmärtänyt. Heti seuraava perussuomalainen ei ymmärrä edes Arjan lyhyttä lausetta
 • Siis ei muuta kuin Halla-aho eduskuntaan ja perssuomalaiset hallitukseen! Tarkemmin ajatellen täällä asuu sen verran hämärä kansa, että voisihan se pikkuhiljaa loppuakin.
 • Hyytävä halla-ahoismi on täysillä tukemassa sitä, että tulevassa Suomessa on yhä vähemmän veronmaksajia, eläkkeidenmaksajia ja ikääntyvän Suomen hoitajia.
 • Me annamme Jussi Halla-ahon tai Pentti Oinosen kaltaisten vähemmistöjen vihaajien huudella mitä sattuu. Miksi? Siksi, että emme ymmärrä erilaisuuden väistämättömyyttä.
Jarmo Lehtinen, ope 
 • Me emme enää hyödy norsunluutornissamme elämisestä, koska se näivettää meidät ja kulttuurimme ei kehity vaan taantuu. Elintasomme lasku on jo alkanut.
Joonas Korhonen 
 • Jussi Halla-aho on friikki. Siis sellainen nörtti, jolle naurettiin koulussa. Toki parhaaseen stalinistiseen tyyliin Halla-aho valitsee lähteensä ja käyttää niitä hyvin rajoitetusti. Tosin suurin osa energiasta taitaa mennä näppäimistön pyyhkimiseen kuolasta. En kyllä pysty ymmärtämään, että miksi tuollaista hikistä nörttispämmäriä äänestää niin moni suomalainen. Tervetuloa 2000-luvulle juntti, stalinismi ei ole tän vuosituhannen aate toivottavasti. - 06.02.2010
 • Blogeista jostain syystä vakiolukemistoani on Vallankumouksen hedelmät. Kirjoitusten sisältö on yleensä lapsellista uhoamista ja todellisuudesta irtautunutta idealismia, mutta kirjoittajalla on yksi etu esimerkiksi oikean laidan Jussi Halla-ahoon nähden, hän on hyvä kirjoittaja. Halla-aho taas on varsin kuivaa tekstiä vääntävä pikkunörtti, joka yrittää esittää teksteissään kovempaa jätkää mitä onkaan ja se tekee tekstistä koomista. Uskottavuutta ei paranna myöskään kömpelö kirjoitusasu. - 10.07.2010
Kansan Uutisten pääkirjoitus 
 • Asetelma muuttuu, jos Perussuomalaisten ehdokkaaksi lähtee myös ihmisten peloilla ratsastava ja niitä lietsova kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho. Suomen Sisu käytti kunnallisvaaleissa Perussuomalaisia astinlautanaan ja sai läpi useita edustajiaan, tähtenä tietysti Jussi Halla-aho. Humanismista ja yleensä pehmeistä arvoista paljon puhuvat kristillisdemokraatit ovat totta tosiaan selityksen velkaa, jos he auttavat sinisilmäisyydellään Halla-ahon europarlamenttiin ja joka tapauksessa ovat vahvistamassa tämän ääriliikkeen nousua politiikassa.
Alain Minguet 
 • Ilmassa on silti uhkaa ja tunnelma on kiristynyt. Media on tähän osasyyllinen. Monessa maassa ei päästetä Halla-Ahon ja Suomen Sisu -järjestön kaltaisia äärioikeistolaisia ääneen näin paljon.
Mikko Lehtonen 
 • Halla-ahon biologian ja maantiedon opettaja kertoi käyneensä tämän kanssa lukioaikoina kiivaita väittelyitä. Antirasistinen opettaja ei ikävä kyllä onnistunut kääntämään oppilaansa päätä. Rasismilta ei saa kuitenkaan kääntää jatkossakaan päätään. Siinä on kasvattajien vastuu.
 • Tohtori Halla-aho ei olekaan kiinnostava itsessään. Hänellä ei ole mitään sellaista sanottavaa, mitä ei olisi kuultu rasististen ja ulkomaalaisvastaisten ihmisten suusta tuhansia ja taas tuhansia kertoja. Kiinnostavaa on, että tämäkin rasisti haluaa kivenkovaan kieltää rasisminsa.
Lari Kangas 
 • Halla-ahon kampanjoinnin syyttäminen on tietysti askel oikeaan suuntaan, mutta mitä yhteiskuntamme tekee sille poliittiselle liikkeelle joka systemaattisesti kampanjoi rikkomalla lakejamme?
Jussi Salonranta 
 • Kyllä minä tunnustan Halla-Ahon ja hänen kannattajiensa ihmisarvon, siinä missä kaikkien muidenkin ihmisten, muttei se poista perussuomalaiskriittisyyttäni tai sitä, etten koe häntä hyväksi ihmiseksi.
Iisakki Kiemunki 
 • Olen vahvasti eri mieltä miehen kanssa lähes kaikesta, mutta sananvapaus on henkilökohtaisesti minulle niin tärkeä (ehkä tärkein) arvo, että suon sen mieluusti kyllä Halla ahollekin, vaikka on kuinka väärässä.
Professori Kari Hokkanen 
 • Soini ei toistaiseksi liene ottanut kantaa Kataisen kalasteluun sameissa vesissä. Itse hän sanoutui irti Halla ahosta ja samalla ilmeisesti melkoisesta määrästä pääkaupunkiseudun rasistiääniä.
Jouko Joentausta 
 • Ehkä halla-ahot ja homma-nettiläiset eivät lopulta uskaltautuneet paikalle siksi, että he itse asiassa pelkäsivät. Olisihan voinut käydä niin, että he puolivahingossa olisivat saaneet jonkin sellaisen basiliskon, joka olisi karkottanut heitä riivaavan muukalaiskammon.
Leena Sharma 
 • Toisaalta yksityisissä keskusteluissa useampikin kokoomuksen puolueorganisaatiossa työskentelevä henkilö on todennut, että esimerkiksi perussuomalaisten sitoutumatonta kaupunginvaltuutettua Jussi Halla-ahoa ei ikimaailmassa toivotettaisi kokoomukseen tervetulleeksi. ”Hänen linjansa on 100% päinvastainen kuin Jyrki Kataisen ajama politiikka”, kuului erään kokoomusvirkamiehen arvio.
María Gutiérrez Sorainen 
 • Rasismista pitää olla huolissaan. Ei pidä vähätellä esimerkiksi sitä, että Timo Soini ei ole erkaantunut Jussi Halla-Ahon kommenteista. Siitä tulee epäilys, että ehkä koko puolue on samaa mieltä.
Jarkko Tontti 
 • Ei ole yllättävää, että Taru sormusten herrasta on ulkomaalaisvihaa maahanmuuttokriittisyyden naamiossa lietsovan Jussi Halla-ahon lempikirja. Myös perussuomalaisten rasistilaidan äänillä europarlamentin varapaikalle noussut Sampo Terho fanittaa Tolkienia.
 • Ja kas, näiden miesten puheet ovat sitä itseään, umpikonservatiivista pysähtyneistöfantasiaa. Tummat eteläiset sun muut örkit tulevat ja raiskaavat Pohjolan vaaleat haltianeidot. Länsi on uhattuna, edessä on viimeinen puolustustaistelu tai kaikki on menetetty.
 • Jumalanpilkkatuomion saaneen Jussi Halla-ahon esiintyminen sananvapauden marttyyrina saa tragikoomisen sävyn, kun muistaa, että hän on tehtaillut kunnianloukkausperusteella tutkintapyyntöjä muun muassa häntä kritisoineista toimittajista. Parodia on jo pitkään ollut tämän median kaksoisstandardeista keuhkoavan murheellisen monomaanikon kohdalla mahdotonta, hän tekee sen itse. Toki arkaaisesta jumalanpilkkakriminalisoinnista olisi syytä päästä eroon. - 6.4.2010
Pekka "Pietu" Sivonen
 • Toki Soini kieltää rasismin ja sen kannattamisen aina silloin, kun siitä nousee liian suuri kohu. Eikä Halla-Aho ole lainkaan ainut tuon linjan mies/nainen tässä puolueessa, sillä nytkin jäi vielä Soinille samansortin ehdokkaita EU-vaaleihin.
 • Halmeen jouduttua vetäytymään politiikasta tuli kuin taivaanlahjana Jussi Halla-Aho. Mies, jolle koko politiikka ja siitä tietämys rajoittuu vain yhteen sanaan; maahanmuuttovastaisuus. Suomalaiset ovat sen verran rasistista kansaa, että tällaiselle politiikalle on täällä selvä tilaus ja sen tilauksen Soini haluaa käyttää mahdollisimman tarkkaan hyväkseen.
Tapio Onnela 
 • Tämän uusrasismin pääideologina pidetään kielitieteilijä FT Jussi Halla-ahoa, jonka blogiin Scripta - Kirjoituksia uppoavasta Lännestä vedotaan kun halutaan saada tieteelliseltä kalskahtavaa tukea omille peloille ja ennakkoluuloille. Maahanmuuton vastaista toimintaa organisoi kansallismielinen Suomen Sisu ja poliittinen vaikuttaminen kanavoituu Perussuomalaisten kautta. Taktisina keinoina käytetään pelottelun, ennakkoluulojen sekä vääristeltyjen faktojen lisäksi olkiukkotekniikka, salaliittoteorioita ja uhriksi tekeytymistä.
 • Halla-ahon kirjoitukset yrittävät vakuuttaa, että monikulttuurisuus on ideologia, jonka ansiosta erityisesti afrikkalaiset ja Lähi-idästä tulevat maahanmuuttajat uhkaavat länsimaisia arvoja, sanavapautta ja naisten oikeuksia. Hän ei tarjoa ratkaisuja, vaan saarnaa blogissaan tuhoa ja monikulttuurisuuden Harmageddonia: ”Kun Eurooppa räjähtää ja luhistuu, kun suvaitsevaisuus ja dialogi tulevat tiensä päähän, kun manner pirstoutuu väestöryhmien linnoitettuihin enklaaveihin, ...” onko jo kenties liian myöhä, hän synkistelee.
Timo Takkinen 
 • Minä kyseenalaistan Jussi Halla-ahon suhtautumisen suomalaisiin. Onko Helsingin yliopiston tilanne niin heikko, että tohtoriksi pääsee ymmärtämättä yksinkertaisten sanojen merkitystä? Monikulttuurisuuden vastustaminen monikulttuurisessa maassa tuntuu epäloogiselta. Suomi on koko tunnetun historiansa ajan ollut kulttuurien kohtauspaikka. Koska en kyseenalaista suomalaista koulutusjärjestelmää, on minun hyväksyttävä Halla-ahon käyttävän termiä sen oikeassa merkityksessä. Mies, joka tietää mitä sanoo, tarkoittaa myös sanomaansa.
 • Maailmassa on aina ollut Halla-ahon kaltaisia "ihmisystäviä", jotka omaavat oikeuden arvostella ja leimata ihmisiä. Jussihan ei aseta ketään vaaraan kirjoittelullaan. Hän vain haluaa esittää tiettyjen väestöryhmien olevan epäkelpoa materiaalia
Kalajokilaakso-lehti - Viikon Kune 
 • Vieraiden kulttuurien lyttääminen saattaa olla Jussi Halla-ahon geneettinen erityispiirre, joka johtuu kaljuuntuvan harmaanaamaisen suomalaisjurpon pelosta, että tummat komiat pojat vievät kaikki naiset.
Johanna Westman 
 • För övrigt handlar äktenskap med 9- eller 14-åriga flickor om sexuellt utnyttjande av barn, eventuellt barnarbete, inte om pedofili som Jussi Halla-aho hävdar. Men det är också straffbart
Jukka Mallinen 
 • Länsi on aina saanut liikevoimansa hankautumisesta muihin sivilisaatioihin. Sen historian ydin on liike ja muutos, kehitys ja valistus, myyteistä vapautuminen ja relativismin vahvistuminen. Vihavaisen ja Halla-ahon ristiretki uhkaa siis eurooppalaisuuden perusarvoja
Saeed Warsame 
 • Äärioikeistolaispuolueet saivat laajaa kannatusta vaaleissa. Mielestäni Halla-Ahon kaltaisten, rasististen amatööripoliitikkojen brändäys on antanut äärioikeistopuolueille maineen, jollaista ne eivät muuten ansaitsisi. Yhtäkkiä Halla-Ahosta tuli sananvapauden marttyyri. Kysymys kuuluu, että mikä tekee Halla-Ahon kaltaisesta poliitikosta suositun?
Jussi Salonranta 
 • Monet ihmiset, jotka suhtautuvat usein jopa avoimen vihamielisesti Suomessa asuviin ulkomaalaisiin tai maahanmuuttajataustaisiin ihmisiin, sanovat nykyisin olevansa vain maahanmuuttokriittisiä, esim. Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-Aho (sit., Ps.) sanoo olevansa maahanmuuttokriittinen, eikä maahanmuuttovastainen tai rasistinen.
Katja Bloigu 
 • Jussi Halla-aholle ja muille halla-aholaisille. Kuulun juuri niihin "punavihreisiin maailmanparantajamuijiin", joita parjaat. Voin kertoa sinulle että minut on ryöstetty ja raiskattu Afrikassa muutama vuosi sitten. Normaalina ihmisenä tiedän että rikoksentekijä on aina yksilö, eikä rikollisuus liity tekijän etnisiteettiin. Rikos on aina tuomittava demokraattisen maan lain edessä, eikä rikosta tule koskaan hyväksyä. Tiesitkö että aiemmin Helsingissä tapahtuneeseen joidenkin maahanmuuttajanuorten toteuttamaan rikosaalton puututtiin rajusti oman yhteisön organisaatioiden sisältä, ja sillä oli rikoksia lopettava vaikutus?
 • Miten itse kokisit jos toivoisimme edustamasi puolueen puheenjohtajalle Jörg Heiderin kohtaloa? (Tätä en minäkään tietenkään kannata) Silloin koko edustamasi puolue olisi melko heikoilla hangilla
 • Toinen asia, edustamasi puolue korostaa että se ei ole ulkomaalaisvihamielinen, te vain ette hyväksy " elintasopakolaisuutta". Mitä se muuten on? Te kuitenkin hyväksytte työperäisen maahanmuuton. Mutta hetkinen, eivätkö ne ole synonyymeja keskenään? Jokaisella on oikeus muuttaa toiseen maahan paremman työn ja siten paremman elintason perässä. Ihmisten ja kulttuurien liikkuvuus paikasta toiseen, on btw, luonnollista, ja oli olemassa ennenkuin rajoja piirrettiin ihmisten toimesta maailman kartalle.
 • Olen tavannut satoja maahanmuuttajia Suomessa, mutta en ainuttakaan "elintasopakolaista". Tänne on tullut ihmisiä muualta mm. pakolaisena, perheyhdistämisen tuloksena, opiskelemaan ja töihin.
Leif Salmen 
 • No, kyllä hän [tohtori Halla-aho] vähän säälittävä ja surullinen hahmo on. Siis tässä nyt on kyse miehestä, Jussista, joka monomaanisesti keskittyy vieraiden kulttuurien ja vieraiden uskontojen, maahanmuuttajien, pakolaisten ja muiden [...] halveksimiseen ja tekee politiikkaa tällaisen yhden asian ennakkoluulon varassa. Tälle ei voi ennustaa kuin surullista loppua.
Vihreiden naisten puheenjohtaja Heli Järvinen 
 • Perussuomalaisten on sanouduttava irti helsinkiläisvaltuutettunsa julkaisemista raiskauksiin ja ulkomaalaisvihaan lietsovista mielipiteistä.
MeNaiset-lehden päätoimittaja Riitta Pollari 
 • Onhan surullista, että ulkomaalaisvihamielisen suomalaisen perheenisän nettisivuilla riittää kävijöitä tungokseen asti. Ennakkoluuloistaan pääsee eroon haastamalla ne. Ennakkoluuloistaan pääsee eroon haastamalla ne. Niin ihmisestä tulee toiselle ihminen eikä vain jonkun kaukaisen ja pelottavan ryhmän edustaja.
Ari Kähärä 
 • Onko oula hurahtanut Eiran "rotutohtorin" fobioiden pauloihin, sillä tekstissäsi näkyy selkeästi syytökset nimenomaan Afrikan ja Lähi-idän muslimitaustaisten maahanmuuttajien suuntaan.
MTV3 kulttuuritoimittaja Kari Pyrhönen 
 • Homofobisen "kristityn maalaismiehen" tai rotuoppejaan syöttävän tohtorin sanalle pitää antaa vapaus! Sitten pelkurimainen media työntää päänsä pensaaseen – ettei vain ajaisi kenenkään asiaa. Ex oriente lux.
 • Suomen kannalta kysymys maahanmuuttajista on aivan ratkaiseva - ja aivan päinvastaisista syistä kuin halla-aholaiset ja muut vastustajat väittävät. Suomen väkiluku on viime vuosina kasvanut ainoastaan maahanmuuttajien ansiosta. Sinivalkeaa Suomea (anteeksi vain) puolustavat ihmiset eivät näytä tajuavan, että tämä heidän rakastamansa antiglobaali karvahattukansa (jota löytyy myös Helsingin Ullanlinnasta) on nykymenolla hiipumassa.
 • Hyytävä halla-ahoismi on täysillä tukemassa sitä, että tulevassa Suomessa on yhä vähemmän veronmaksajia, eläkkeidenmaksajia ja ikääntyvän Suomen hoitajia.
 • Halla-aholaisten tyhmä sokeus on sittenkin lievää siihen verraten, millaista ”lapsipolitiikkaa” vallanpitäjät ovat tässä maassa on jo vuosikausia harjoittaneet. Nyt maksetaan sitä laskua, mitä työelämän ahneet vaatimukset ja hallitusten kyvyttömyys tukea lapsiperheitä on eteemme kaatanut.
 • Mutta myöhässähän nyt jo ollaan. Viime hallitukset ovat merkittävästi vaurioittaneet Suomen lähitulevaisuutta kylmällä perhepolitiikalla - ja halla-aholaiset nakertavat sitä vastustamalla ulkomaalaisia, jotka olisivat viimeinen toivomme. Siis ei muuta kuin Halla-aho eduskuntaan ja perssuomalaiset hallitukseen! Tarkemmin ajatellen täällä asuu sen verran hämärä kansa, että voisihan se pikkuhiljaa loppuakin.
Pekka Tuomola 
 • Jussi Halla-aho väitti (HS 30. 11.), että "melkein kaikki maahanmuuttoon liittyvät ongelmat liittyvät [. . .] muslimeihin". Oman ihmiskäsitykseni mukaan kaikki ihmiset ovat tasaveroisia riippumatta rodusta, kielestä, uskonnosta tai muusta sellaisesta. Väittämällä, että jonkin tietyn uskonnon harjoittajat ovat sopimattomia tai tuottavat enemmän ongelmia kuin toiset, luodaan kuvaa maailmasta, jossa toiset ovat parempia kuin toiset. Jos näin on, muiden uskontojen harrastajat ja varsinkaan muslimit eivät ansaitsekaan yhtä hyvää elämää kuin kristityt.
Petja Jäppinen 
 • Mun mielestä halla-aholaiset on jollain lailla lutusia. Sillä lailla sulosen ja säälittävän sekaisia ärsyttävyydessään. Että ihan niinkun niiden anonyymien kohkaamisella ois jotain merkitystä, oikeesti.
Sami Vainio 
 • Kirjan vastaanotto osoitti jälleen suomalaisen keskustelukulttuurin tason. Moraalinen paniikki on yleisin reaktio vakaviin yhteiskunnallisiin ja eettisiin kysymyksiin. Vakaumusten rauhanomaisen rinnakkaiseloon tarvitaan keskinäistä kunnioitusta, joka ei vesitä todellisia erimielisyyksiä. Islam ei kuitenkaan ole monoliitti, vaan pinnan alla on myös vapaamielisiä virtauksia. Sen sijaan poliittisen korrektiuden motivoima vaikeneminen pelaa populismin pussiin. Jos monikulttuurisen yhteiskunnan ongelmista puhuvat ajetaan marginaaliin, he päätyvät Jussi Halla-Ahon kaltaisten provokaattorien syliin.
Jiri Nieminen 
 • Ottakaamme esimerkiksi helsinkiläisen sitoutumattoman perussuomalaisen kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahon retoriikka. Nussbaumin kriteerein, hän jos kuka on ylösalaisin arvot kääntänyt butlerilainen hippikvietisti: homofoobikko, rasisti ja heteroseksisti. Hän on tullut semi-tunnetuksi rasistisista ja hyökkäävistä nettikirjoituksistaan, jotka ovat rationaalisuuden kriteerien tuolla puolen. - 24.1.2010
 • Tosin aivan viime kuukausina on ollut havaittavissa, että yhä useampi propellipää on alkanut ymmärtää, että suomalaisen maahanmuuttopolitiikan takana ei ole ollutkaan Halla-ahon luoma myytti punavihreiden feministien salaliitosta, vaan siitä ovat olleet vastuussa porvaripuolueet, joiden takana häärii ennen kaikkea Elinkeinoelämän keskusliitto ja suurpääoman edustajat. Halla-aho on tietoinen siitä, että tätä instituutioita vastaan ei kannata hyökätä, vaikka se olisikin oikea “syyllinen”. -- Halla-ahoa voisi verrata vanhatestamentilliseen profeettaan, joka suitsukkeita haisteltuaan ja näkyjä nähtyään varoittaa heprealaisia tulevasta vaarasta, jos eivät tee parannusta synneistään. Halla-aho ei halua varoittaa meitä ainoastaan luomastaan uhkakuvasta, vaan kehottaa valmistautumaan totaaliseen sotaan, länsimaisen sivilisaation kohtalon ratkaisevaan, harmageddonin taisteluun. Mielestäni propellipäissä oudointa ei ole se, että he käyttäytyvät niin irrationaalisesti, vaan että he kuvittelevat olevansa rationaalisia. He ottavat Halla-ahon kieliposkella, ristiriitaiset ja tarkoituksellisella epäloogisesti kirjoitetut jutut tosissaan! - 11.5.2010
Aleksi Lilleberg 
 • Jussi Halla-ahon oikeudenkäynnin tulos ei olisi voinut olla huonompi, vaikka hänen tuomitsemisensa rasistisista puheista ei meitä yleisesti haittaisikaan. Ensisijaisesti langettava tuomio on valitettava, koska oikeuslaitos antaa näin tehokkaan kampanja-aseen äärioikeiston käteen. Nyt vasemmiston on reagoitava tähän luomalla selkeästi oma linjansa. - Kansan Uutiset 12.9.2009
HS 
 • Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini etsii ehdokkaita täydellä teholla. Yhdestä mahdollisesta ehdokkaasta eli maahanmuuttajakriittisestä tutkijasta Jussi Halla-ahosta hän ei sano mitään selvää. Vastaus jää roikkumaan ilmaan. - hyvää roikkuvaa räkää ei kannata katkaista. - 9.2.2010
Apu-lehti 
 • Halla-Aho: Helsingin kaupunginvaltuusto ja kuusi vuotta netissä toiminut blogi Scripta -kirjoituksia uppoavasta Lännestä, jonka ohessa toimii avoin keskustelupalsta Homma hommarum. - 18.2.2010
Dan Koivulaakso 
 • Kaikki valtakunnalliset lehdet (IS, IL, HS) uutisoivat eilen isosti Jussi Halla-ahon eduskuntavaaliehdokkuudesta. Sen sijaan ainoastaan Kansan Uutiset kirjoittaa, että rotutohtoriksi nimetty Halla-aho, joka on tullut tunnetuksi hiljaisuudestaan Helsingin valtuustosalissa, pyytää vaalirahaa tiskin alta. Vaalirahakohu ei ilmeisesti häiritse politiikkoa, joka aikoo hakea rahankeräyslupaa ”joskus aikanaan”. - 8.3.2010
Husein Muhammed 
 • En usko murskaavani Halla-ahon uskottavuutta täydellisesti ja lopullisesti: Onhan hänellä uskollinen sopulilauma, joka uskoo häntä, vaikka minä ja muut kuinka osoittaisimme toisin. - 8.3.2010
Yrjö Rautio 
 • Perussuomalaisten mahdollinen eduskuntavaaliehdokas Jussi Halla-aho kehottaa kannattajiaan osoittamaan itselleen taloudellista tukea ”tiskin alta”. - Soini on tähän asti pitänyt huolta, ettei puolue kalastele kaikkein sameimmissa vesissä. Ehkä houkutus etsiä pelastusta tiskin alta myytävästä rasismista ja muukalaisvihasta on nyt käymässä ylivoimaiseksi. - Kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman vaati kiintiöpakolaisista luopumista ja vastusti monikulttuurisuutta kuin Halla-aho ikään. Ministeri Paavo Väyrynen vaati kiintiöpakolaisten määrän vähentämistä. Jos linjat ja asenteet kovenevat tätä vauhtia, Halla-aho edustaa vuoden kuluttua vaalien aikoihin maltillista keskilinjaa. - Apu 10.53.2010
 • Sdp menetti sitä paitsi moraalisen oikeutensa paheksua muiden maahanmuuttopuheita kevättalvella ja keväällä 2010. Se sortui itse kalastelemaan samoista sameista vesistä. ”Maassa maan tavalla” -iskulause oli lainattu suoraan perussuomalaisilta. Sdp vastusti työperäisen maahanmuuton helpottamista. Perussuomalaiset sen sijaan suhtautuu tähän maahanmuuttoon jopa myönteisesti, kuten järkevää onkin. Sdp tuli persukauhussaan mitä ilmeisimmin myös raivanneeksi tietä vaalien jytkylle. Jos perussuomalaiset ovat maahanmuuttoasioissa pata, on Sdp vähintäänkin kattila. - 05.08.2011
 • Perussuomalaisten Jussi Halla-aho, jota saa kihlakunnan syyttäjän luvalla kutsua myös rotutohtoriksi, viljeli huumoria toivomalla Kreikkaan sotilasjunttaa. [...] Eduskuntaryhmän puheenjohtajaPirkko Ruohonen-Lerner sanoi rangaistuksen langettamisen jälkeen Halla-ahon vain vitsailleen. Hyvä on, uskotaan. Koko mieshän on vitsi, joka ei tosin naurata vähän vähää. [...] Timo Soini ei ole rasisti eikä fasisti. Suurin osa puolueen kansanedustajista ei ole rasisteja eikä fasisteja. Mutta myös Soini ja ryhmän enemmistö ovat vastuussa näiden hakkaraisten ja halla-ahojen toilailuista, elleivät sanoudu heistä irti paljon tähänastista selvemmin. - 23.09.2011
STT 
 • Tampereen yliopiston julkaisussa analysoidaan kuntavaalien jälkeistä uutisointia perussuomalaisten kaupunginvaltuutetusta ja maahanmuuttokriitikkona profiloituneesta Jussi Halla-ahosta (sit.). Tutkija Markus Mattlarin mukaan Halla-ahon kirjoitusten asiasisältö jäi uutisoinnissa lähes tyystin konfliktien ja retoriikan varjoon. Asetelmaa rakensivat osaltaan myös jutuissa haastatellut poliitikot, sillä he kommentoivat maahanmuuttopolitiikkaa vain ympäripyöreästi. Mattlarin mielestä keskustelua voitaisiin käydä enemmän vaikkapa siitä, millaisia haasteita nykyistä runsaampi maahanmuutto voi aiheuttaa ja onko yhteiskunta varautunut niihin. - 17.3.2010
Kari Hokkanen 
 • Kirjoituksia uppoavasta lännestä (458 s. 2009) on täynnä luullakseni oikeita esimerkkejä kärjistettyinä, liioiteltuina ja rasistihuumorilla maustettuina. Väitellyt filologi hallitsee käsitteet ja niillä kikkailun ja on TV-keskusteluissa päihittänyt silmittömään sättimiseen turvautuneet vastaväittäjänsä. - Suomessa on jo liki 200 000 ulkomailla syntynyttä, jälkeläisineen 500 000. Joka kymmenes maamme asukkaista on "uussuomalainen". On aivan oikeutettua asettaa poliitikoille ja koko yhteiskunnalle kysymys, onko tulijoita jo tullut tarpeeksi ja käydä asiallista keskustelua siitä, millaisin toimin haluttaisiin ja voitaisiin vaikuttaa tulijoiden määrään ja laatuun sekä jo tulleiden kohtaamien ja aiheuttamien ongelmien pienentämiseen. - Ilkka 20.3.2010
Raija Vahasalo 
 • Olen yllättynyt siitä, että Halla-aho kylmäverisesti leikittelee lukijoiden ja HS:n kanssa. Internetin vihasivustoilla samat teemat ja sama sanasto viedään loppupäätelmään asti: Lastemme tulevaisuuden vuoksi meidän pitää poistaa maastamme vierasperäinen aines, tarvittaessa demokratia, moraali ja laki unohtaen, väkivaltaa käyttäen. - Iltalehti 22.3.2010
Yonca Ermutlu 
 • Ehdotan, että Suomi nimeäisi vaikka Jussi Halla-ahon asiantuntijana valitsemaan meistä maahanmuuttajista halutut ja sopivimmat. Asettuisimme riviin. Hän katsoisi meitä jokaista silmiin ja sanoisi, että sinä sovit, sinä et. Ehkä hän valitsisi minut jäämään ja edustamaan niitä haluttuja maahanmuuttajia – voi, mikä onni! - HS 23.3.2010
Kristiina Kouros 
 • Maahanmuuttokriittisyys on kaapattu tarkoittamaan mitä tahansa rikollisesta vihanlietsonnasta ja yleisestä maahanmuuttajien parjaamisesta sinänsä faktoihin perustuvaan, mutta negatiivisiin ilmiöihin keskittyvään maahanmuuttopolitiikan arviointiin. Tämän nimikkeen alla haluaa esimerkiksi Helsingin kaupungin valtuutettu Jussi Halla-aho oman ilmoituksensa mukaan olla. Kuka tietää, mitä maahanmuuttokriittisyyttä hän ajaa? Keskustelun tulee olla myös suhteellista - suomalaisen yhteiskunnan merkittävimpiä ongelmia ei voi rehellisyyden nimissä sysätä maahanmuuton syyksi. - Savon Sanomat 23.3.2010
Tuomas Vesterinen 
 • Jussi Halla-aho (HS Mielipide 20. 3.) ja muut "maahanmuuttokriittiset" jakaisivat maahanmuuttajia nykyistäkin tarkemmin parempiin ja huonompiin vetoamalla ominaisuuksiin, joita ei voi valita: synnyinmaahan, ihonväriin, äidinkieleen. - Halla-ahon toivomuksesta Suomesta tulisi jähmettynyt, itseensä kääriytynyt periferia, joka ei kiinnostaisi maailmaa nähneitä ja Suomen kipeästi tarvitsemia moniosaajia. - HS 24.3.2010
Jeanette Björkqvist 
 • Vad de som simmar i grumliga vatten tycker? Stadsfullmäktigeledamot Jussi Halla-aho, dömd för hets mot folkgrupp och brott mot trosfrid på grund av sina bloggskriverier, tänker fortsätta på sin egen linje: – Att uppvigla till våld eller brott är redan nu olagligt och ska så vara. Men visst måste man kunna föra en invandrarkritisk debatt utan att bli stämplad som rasist eller dömd för det. - HBL 24.3.2010
Pekka Laine 
 • Tuntuu siltä, että Halla-ahon "mamu-kriittinen" ajattelu todistaa enemmän Suomessa käytävän maahanmuuttokeskustelun kuin itse maahanmuuton "monimuotoisuudesta". - HS 25.3.2010
Perttu Häkkinen 
 • Aloin viitisen vuotta takaperin seurata kielitieteilijä Jussi Halla-ahon blogikirjoittelua, ja olenkin saanut elämääni sisältöä hänen kiukkuisesta argumentaatiostaan ja paikoin harkitsemattomista möläytyksistään. Asetelma parani entisestäänkin, kun Halla-ahon oudoksi petikumppaniksi liittyi filosofian tohtori ja homoaktivisti Jukka Hankamäki. Outo siis siksi, että Halla-aho muistetaan vanhasta letkauksestaan, jossa hän aprikoi, olisiko hänen pitänyt sittenkin ampua päähän "Tehtaanpuiston homoa". - HS 11.09.2009
Lars-Erik Wilskman 
 • Toivottavasti vakavasti otettavat puolueet ymmärtävät jättää tämä porukan hommailemaan omiin porukoihinsa. Persut lienevät jo näistä pääsemättömissä, joten hyvästi Soinin haaveet hallituksesta. Ovathan persut jo hyväksyneet listoilleen Halla-ahon, joka näyttää pyrkivän koiraspuoliseksi Sarah Palinin korvikkeeksi. - 31.03.2010
Valtakunnan Vahtikoira 
 • Huolestuttavaa on se, miten sokeasti media esittelee fiksuihin sanankäänteisiin verhottua änkyryyttä. Jussi Halla-Aho on vastaus jokaisen umpimielisen, pelokkaan ja huonosta itsetunnosta kärsivän rasistin märkiin päiväuniin: humanistihipin näköinen lukenut mies, jonka älykästä maahanmuuttokritiikkiä media kuuntelee korvat höröllään. Maahanmuuttokriittisyydestä on muodostunut Suomessa samanlainen taikasana kuin surkuhupaisasta wapista 1990-luvun lopussa. - Suomen Sisu, Homma ja muut vastaavat liikkeet ovat päihittäneet monikulttuurisuutta ja suvaitsevaisuutta puolustavat tahot ovelalla keinolla. Maahanmuuttokriittisyydestä eivät julkisuudessa puhu enää maihinnousutakkeihin pukeutuvat nahkapäät, vaan kasvissyöjän näköiset ujohkot perheenisät, joilla on yliopistokoulutus ja kravatti kaulassa. Juuri sellaiset fiksut ja sympaattiset tyypit, jotka eivät tekisi pahaa kärpäsellekään. Rasistit saavat oivallisen kuoren, johon verhota aatteensa. - 31.03.2010
Tommi Nieminen 
 • Halla-aho on kyennyt muuntamaan ihmisten atavistiset pelot pseudorationaaliseksi diskurssiksi. Koska se näyttää rationaaliselta, se tulee demokratian pelisääntöjen mukaan hyväksyä osaksi poliittista diskurssia, mutta koska se ei aidosti ole rationaalista, sen kanssa on viime kädessä mahdotonta rationaalisesti argumentoida. Halla-aho ja perussuomalaisten rasistinen enemmistö edustavat lähinnä primitiivistä örinädiskurssia, jonka kanssa on lähes mahdotonta päästä yhteyteen vajoamatta samalla tyhjän inttämisen tasolle. - ?.?.2010
 • Hienoa Vanhanen! Vaikka vähän epäilen Vanhasen myöhästynyttä esiintuloa yritykseksi nostaa notkahtaneita kannatuslukemia, parempi näin kuin ei ollenkaan. Tosiasiat on nyt suoraan sanottu ja reichsleiter Halla-ahon ruskeapaidat jätetty räkyttämään omia aikojaan. Rasistisen äärioikeiston nousu alkaa olla niin todellinen uhka, että toivoisi kaikkien asiallisten puolueiden yhdistävän nyt rivinsä sitä vastaan ja lakkaavaan metsästämästä populistisia irtopisteitä. - Uusi Suomi 13.4.2010
Elina Grundström 
 • Kuinka kauan vaikkapa Halla-ahon perhe pärjäisi maailmaalla luottokorttien varassa? Ja millaista maahanmuuttopolitiikkaa he toivoisivat maalta, jossa sattuvat olemaan? - Vihreä Lanka 23.04.2010
Katja Kettu 
 • Minua pyydettiin kirjoittamaan juttua Jussi Halla-ahosta, Helsingin kaupunginvaltuutetusta ja ahkerasta monikulttuurisuuden vastustajasta. Olen katunut myöntävää vastaustani useaan otteeseen, sillä tuosta syystä olen joutunut tutustumaan Suomen Sisuun ja muutamaan muuhunkin muukalaisvastaiseen ryhmittymään. Ja niitä ryhmittymiä on kuulkaa paljon. En suosittele sivustoilla vierailemista kenellekään enkä varsinkaan kahdenvälisiin ajatuksenvaihtoihin sortumista. -- Filologi Halla-aho on siinä mielessä erilainen tapaus, että hän hallitsee kieliopin ainakin auttavasti ja kykenee esittämään väitteidensä tueksi jos jonkinlaista faktaa ja tilastoa. -- Toinen kysymys on se, ovatko pakolaiset oikeasti edes auttamisen tarpeessa. Kuulkaa kaikki te, jotka vingutte hövelistä maahanmuuttopolitiikasta ja maalaatte kuvaelmia vilunkikatseisista turvapaikanhakijoista, jotka verorahoilla mussuttavat banaania vastaanottokeskuksessa ja hekottavat löyhämielisille viranomaisille: Suomen maahanmuuttopolitiikka ei ole lepsua millään mittapuulla, päin vastoin. -- Nämä Eero Heinäluoman ghanalaiset ovatkin melkoisia rastikäpäliä, kahdeksantuhannen kokoinen jengi kun uhkaa viedä kaikkien kolmensadantuhannen työttömän pestit tuosta vain, siis jos Heinäluomaan on uskominen. - Länsi-Uusimaa 08.05.2010
 • Halla-ahon ylläpitämällä Homma-foorumilla opitaan, että monikulttuurisuuden vastustaminen on hauskaa. Nettisivuilla vieraillessaan huomaa, että on tapaamisia, tanssiaisia ja deittipalstaa niille, jotka tahtovat tavata vastakkaista sukupuolta edustavan rasistin. - Mitä Jussi Halla-aho tarkoittaa? kirja 2010
Minna Lintonen 
 • Tiedoksi kaikille forssalaisille, että sekä kaupunginhallitus, että valtuustoryhmät ovat keskustelleet useasti maahanmuuttopolitiikasta, kotouttamisesta ja kiintiöpakolaisista. Kaikki Forssan kaupunginhallituksen ja valtuuston mahdolliset tulevat päätökset pohjautuvat tarkkaan harkintaan. En usko, että valtuutetut tarvitsevat päätöksiensä tueksi Jussi Halla-ahon mielipiteitä. - Forssan-lehti ?.05.2010
Marko Pajula 
 • Eikö olisi noloa, jos Perussuomalainen rasistinen nationalisti, joka kirjoittaa ”En voi kuvitella sellaista hirmutekoa, johon en olisi lapseni puolesta valmis”, paljastuisi siviilipalvelusmieheksi? Millainen nöyryytys tämä olisikaan? - Facebook 5.5.2010
Ari Alsio 
 • Perussuomalaiset sanovat vapauttaneensa maahanmuuttokeskustelun. Ilman Halla-ahoa olisimme suossa koko asiassa. Vapahtaja Halla-aho on pelastanut Suomen maahanmuuttajista. Minä olen toista mieltä. Halla-aho ja Homma ovat antaneet mahdollisuuden vapauttaa myös ilkivallan maahanmuuttajia vastaan. - Uusi Suomi 4.4.2010
Pekka Siikala 
 • Pidän James Hirvisaarta eräänä Suomen vaarallisimmista miehistä. Halla-aho on lapsellinen amatööri ja hiukan heikkolahjainen Hirvisaareen verrattuna. Hirvisaari on älykäs ja taitava manipuloija, joka kykenee antamaan itsestään positiivisen mielikuvan - ja juuri siksi hän on Halla-ahoa ja Soinia pelottavampi niin ihmisenä kuin ilmiönäkin. - 25.4.2010
Heikki Ekman 
 • Hiljattain hommalaiset julkaisivat myös oman selvityksensä suomalaisten suhtautumisesta maahanmuuttoon, jonka selvittämiseen osallistui muun muassa filosofian tohtori Jussi Halla-aho. Aikaisempi tutkimus ("lähes 60 % ei ottaisi lisää maahanmuuttajia), kun oli kuulemma liian epäselvästi asetettu. Maahanmuuttokriitikot siten pyrkivät kiillottamaan kilpeään ja julkaisivat oman tutkimuksensa, josta paljastuikin, että eivät suomalaiset kaikkeen maahanmuuttoon suhtaudu nuivasti. -- Muutos 2011-puolueelle, Jussi Halla-aholle + hänen faneilleen ja radikaalimmille ääripäille ehdotan keskittymistä oikeisiin ongelmiin, oman edun sivuuttamiseen ja vastakkainasettelujen ehkäisemiseen asiallisen, sivistyneen dialogin ja demokraattisen politiikan ohella. - 12.4.2010
 • Nykyisessä ilmapiirissä ei vaivauduta kohtaamaan toisia ja vaahdotaan vain siitä, kuinka "enemmistö" maahanmuuttajista on työttömiä, "tilastojen mukaan". Tilastot ovat muodostuneet Raamatuksi, joita luetaan, kuin Jumalan sanaa. Scripta-blogin lausahduksia toistellaan ikään kuin Kummeleiden lausahduksia aikoinaan. Vältellään omien aivojen käyttämistä. - 8.3.2010
 • Emme täysin tiedä, onko Jussi rasisti, isänmaallinen vai onko hänen tarkoituksensa vain käyttää pirullisen nerokasta retoriikkaa päästäkseen valtaan ajamaan omia tavoitteitaan ja tekemään Suomesta autoritääristä valtiota. -- Mistä maahanmuuttokriittisyydessä oikeastaan on kysymys? Scripta-blogi sen aloitti ja tilanne on edennyt siihen pisteeseen, että ministereitämme uhkaillaan ja vastaanottokeskusten työntekijöitä pahoinpidellään. Maahanmuuttokriittisyydellä kuulemma ei tarkoiteta rasismia, vaan sillä kritisoidaan "holtitonta maahanmuuttoa". Ruotsiin verrattuna Suomen maahanmuuttopolitiikka on tiukasti säädeltyä, joten tässä tapauksessa ei voida puhua holtittomasta maahanmuutosta. -- kulttuurisesta protektionismista puhuttaessa on Eurabian maalailu vain keino lisätä pelkoa ja islamofobiaa, jota mm Jussi Halla-aho, Teemu Lahtinen ja Juha Mäki-Ketelä kannattajineen mainostavat ajaakseen omaa vaalikampanjaansa. Heille ja kaikille tiedoksi, että islamin tai paremminkin islamismin nousu ei tässä tapauksessa ole realistista muualla, kuin mielikuvituksellisessa mörkö-maailmassa. -- Toisin sanoen, nykyisin vain saamelaisilla, ja yleensäkin vain alkuperäisasukkailla on oikeus olla "maahanmuuttokriittisiä", ei Perussuomalaisilla, Halla-aholla tai kenelläkään muulla. - 5.3.2010
Jussi Saramo 
 • Halla-ahon valehtelua analysoidessaan ei voi välttyä huomaamasta yhtäläisyyttä 30-luvun Saksaan. Sielläkin äärioikeisto alkoi julistaa olevansa uusi työväenliike, vanhan työväenliikkeen tilalle. Saksassa he ottivat jopa sosialismi-sanan puolueensa nimeen, koska se kuvasi työväenliikettä. Saksassakin työstä ja ihmisten arjesta vieraantunut reppana nousi nopeasti suursuosioon keksimällä syyttää kaikista ongelmista juutalaisia ja vasemmistoa. Nyky-Suomessa juutalaiset on vain korvattu somaleilla. - 13.5.2010
Rita Dahl 
 • PENin varapuheenjohtaja Jarkko Tontti ilmoitti jo hyvissä ajoin ennen oikeudenkäyntiä, että sananvapauden nimissä ei voi esittää kaikenlaisia mielipiteitä. Erityisesti Halla-aholla ei ole hänen mielestään oikeutta parodiaan. Sama henkilö on aiemmin kannattanut valistusfilosofi J.-J. Voltairen kuuluisaa lausetta, joka menee jotenkin tähän malliin: ”Vaikka olen eri mieltä kanssasi, puolustan oikeuttasi sanoa mielipiteesi kuolemaani asti.” - Ydin-lehti 28.4.2010
Ari Lahdenmäki 
 • Halla-ahon katkera politikointi jatkui hovioikeudessa - Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettuna Helsingissä toimiva Halla-aho jatkoi tuttua retoriikkaansa. Hänen syrjäytyneitä ihmisiä kosiskelevat huomautuksensa somalialaisista ja islamilaisista eivät ole rikollisia, vaan hän on median ja syyttäjäviranomaisten ajojahdin uhri. - Yleisössä istui pitkälti toistakymmentä ihmistä, pääasiassa Halla-ahon kannattajia, jokunen sananvapausaktiivi sekä nimellään ja Piraattipuolueen tunnuksella varustettu nuorimies. Kaikkia yhdisti parrakas ja huonoryhtinen olemus, lukuun ottamatta rotevaa miestä, jonka vyönsoljessa oli Suomen vaakuna. - MTV3 8.6.2010
Hannu Tiainen 
 • On se jännä juttu kun ihmiset eivät koskaan ole tyytyväisiä vaikka heitä kohtaisi lottovoitto. Siinä vaiheessa kun maahamme alkoi ilmestyä muslimipakolaisia, niin esimerkiksi Jussi Halla-ahon olisi kuulunut hyppiä riemusta tasajalkaa, sillä Jussi oli saanut jättipotin. Ilman maahanmuuttajia Jussi paran elämä olisi yhtä aneemista yliopistopuurtamista eikä hänen olemassaolostaan tietäisi juuri kukaan, mutta nyt hän on lähes jokaisen ihmisen huulilla. Jussi pääsee aika-ajoin televisioon ja hänet on valittu maamme pääkaupungin päättäjien arvostettuun joukkoon. Saattaa olla, että muslimipakolaiset kantavat Halla-ahon ihan Arkadianmäelle asti senaattorin tehtävää hoitamaan. Jos Halla-aho onnistuu nousemaan kansanedustajaksi, niin voidaan sanoa, että Jussimme on päässyt maahanmuuttajien ansiosta kansakunnan kaapin päälle. Mutta mitä tekee Halla-aho ja hänen kannattajakuntansa? Ei kiitoksen sanaa muslimeille tai muille turvapaikanhakijoille - kiittämättömyys on maailman palkka. Eikö nyt olisi oikeus ja kohtuus, että annettaisiin kunnia niille, joille se kuuluu eli maahanmuuttajille, pakolaisille ja turvapaikanhakijoille. - Uuden Suomen blogi 15.7.2010
Arja Alho 
 • En ole löytänyt faktaa Halla-ahon väitteelle ulkomaalaisten erityisestä rikollisuudesta. Tiedän hänen kuitenkin tarkoittavat raiskauksia. Raiskaus on Suomessa rikos ja on vain oikein, että rikoksentekijät joutuvat lain eteen. Mutta on epä-älyllistä väittää maahamme tulleita rikollisemmiksi kuin maassamme syntyneitä etenkin kuin myös me kantasuomalaiset teemme rikoksia. - Mitä Jussi Halla-aho tarkoittaa? kirja 2010
Paleface 
 • Maamme maahanmuuttopolitiikka kusee omaan nilkkaan, jos Timo Soinin traumat takaa äänestyksen vilkkaan. Hura-huh-hah-hei! Oikeistopopulistit: Halme, Halla-Aho, Jörg Haider, Ku Klux Klan. - Helsinki - Shangri-La
Mondo 
 • Karmea esimerkki on helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu, joka blogissaan antaa hyväksyntänsä tummaihoisten pahoinpitelylle - koska ulkomailta tulleet ovat sosiaalipummeja. (Toki joitakin maahanmuuttajia tämä kaupunginvaltuutettu kelpuuttaa: riesaksi muuttuneita citykaneja hän puolustaa ahkerasti. - Syyskuu 2010
Miska Rantanen 
 • Soinin aiempaa asiallisempi retoriikka on toisenlaista kuin vaikkapa helsinkiläisellä ehdokkaalla Jussi Halla-aholla, joka viljelee toistuvasti painokelvottomia ilmaisuja. - HS 15.10.2010
Jussi Vaarala  
 • Mutta jos Halla-aho esimerkiksi pääsee paranoidissävyisestä mamuvastaisesta kiihkostaan irti ja pystyy laventamaan älynsä kapasiteettia yksisilmäisestä - älynsä kapasiteettia kaventavasta - mamukiihkoilustaan laajempiin poliittisiin näkemyksiin niin hänestä voi olla ehkä jonkun muunkin vähemmän tunnetun persun ohella esikuntaa Soinin taakse. - 28.10.2010
Karjalaisen pääkirjoitus 
 • Ikävä kyllä ihonväriltään, etniseltä taustaltaan tai muuten valtaväestöstä poikkeavilla ihmisillä ei taida olla toivoa paremmasta tänä tai edes ensi vuonna. Perussuomalaisten flirttailu muukalaisvihalla ja puolueen kannatuslukujen ponnahtamisen jälkeinen muiden puolueiden hätäinen ”maahanmuuttokriittisyyden” peesailu näyttävät antaneen rasismille monien mielissä hyväksyttävyyden silauksen. Toisaalta rasismin lisääntyminen on auttanut perussuomalaisten halla-aholais-siipeä lentoon. Puheenjohtaja Timo Soinin (ps.) olisi oltava sanojensa mittainen mies ja tehtävä tiukka pesäero Jussi Halla-ahoon. Hämmästyttävää on, että Soini sortui kuin sortuikin rikosnimikkeillä pelaamiseen ja sallii Halla-ahon pysyä tuomiosta huolimatta puolueen ehdokkaana. Kaikkein tärkeintä olisi kuitenkin, että vastuullisina itseään pitävät vanhat puolueet kertakaikkisesti lopettaisivat verbaaliakrobatian. Rasistit ovat raukkamaisia pimeyden suojista vahingon aiheuttajia. He eivät ansaitse ymmärrystä. - 7.11.2010
Aimo Massinen 
 • Perussuomalaisten suurin heikkous on siinä , että puolue on liiaksi Timo Soinin sutkauksien varassa. Uskottavaa hallitusohjelmaa ei ole. Pätevät ehdokkaatkin ovat harvassa, kun pitää juuri Helsingin hovioikeudessa tuomion uskonrauhan rikkomisesta saanut Jussi Halla-ahokin aikaisemmista puheista poiketen hyväksyä listoille. - Turun Sanomat 1.11.2010
Satakunnan Kansa 
 • SDP:n kansanedustaja Antti Vuolanne pitää äärioikeistolaisuuden nousua uhkana suomalaiselle demokratialle ja poliittiselle kulttuurille. Hänen mukaansa äärioikeistolaisen aineksen vaikutusvalta on kasvussa perussuomalaisten sisällä. – Vihapolitiikalle ei Suomessa saa antaa valtaa, Vuolanne painottaa. Vuolanne hämmästelee perussuomalaisten helsinkiläisen eduskuntavaaliehdokkaan Jussi Halla-ahon suosituksia äänestää sellaisia perussuomalaisten muiden vaalipiirien ehdokkaita, joiden mielipiteet ja ohjelmat ovat mahdollisimman lähellä hänen omiaan. Vuolanteen mielestä perussuomalaisten puheenjohtajalla Timo Soinilla on kova työ äärioikeistolaisten kannattajiensa pitämisessä kurissa. – Soinin perintöprinssi Halla-aho näyttää jatkuvasti hivuttavan puoluetta radikaalimpaan ja vaarallisempaan suuntaan. - 13.11.2010
Seija 
 • Halla-Aho sai sakkoja blogi-inlägginsä takia. Jaha, tuomiota ei siis muutettu? Sehän pääsi sitten aika helpolla nistä rasistisista kirjoituksistaan. Vahinko. Jos hänet olisi tuomittu hets mot folkgrupp, olisi se silloin ollut hyvä linja muitakin bloggaajia kohtaan Suomessa. Mutta ei kun ei. Bloggaajat saa siis jatkaa paskan jauhantaansa Islamista ja muslimeista. H-A siellä nyt varmasti nauraa hekottaa ja katsoo sen olevan oikein kirjoittaa paskaa muslimieta. - 1.11.2010
Petri Laukka 
 • Esimerkiksi Jussi Halla-aholle täsmälleen oikea paikka on eduskunnan istuntosalin jakaranda-palli. Eiran bloggaava nominimorfologi ja maan johtava uskonrauhan rikkoja joutuu käytännössä näyttämään, mihin vastuullisena poliittisena päättäjänä kykenee. Onko hän suunpieksäjä vai kuuluuko tekijäkaartiin? - Kaleva 15.11.2010
Demari 
 • Puheenjohtaja Timo Soinin siunauksen ehdokkuudelleen saanut maahanmuuttovastainen Jussi Halla-aho on laatinut äänestäjille ohjeistuksen suosikkiehdokkaistaan eri vaalipiireissä. Halla-aho suosittaa äänestämään heitä, jotteivat äänet valu kaiken maailman "kukkahattutädeille". – Tämä on kiinnostavaa. Miten Halla-ahon lista menestyy? Timo Soinin mukana voikin tulla kymmenen sikaa säkissä, joista ei lainkaan tiedetä, miten he käyttäytyvät ja kuinka oikeistolaisia he lopulta ovat, Jungner sanoo. - 23.11.2010
Suomen Kuvalehti 
 • ”Halla-ahon lista paljastaa perussuomalaisten hajoamista pelkääville sen, keitä ei ainakaan kannata äänestää”, Virtanen naurahtaa sarkastisesti. ”En sano, että Halla-aho aikoo hajottaa perussuomalaiset, mutta jos joku sen hajottaa, se on tämä Halla-ahon listalla oleva porukka. Tämähän on se vanha menetelmä; ensin omat ihmiset sisään ja sitten hajotetaan koko ryhmä”, hän täsmentää. -- Virtanen ei kuitenkaan luonnehdi Halla-ahoa rasistiksi. ”Se on tässä yhteydessä ehkä huono sana”, hän sanoo ja jatkaa: ”Halla-aholaisilla on ehkä muita perussuomalaisia jyrkemmät ja mustavalkoisemmat näkemykset.” Psykologin koulutuksen saanut Virtanen selittää Halla-ahon listalla olevien ehdokkaiden ehdottomuutta näiden nuoruudella. ”Se on pääasiassa sellaista porukkaa, joka ei ole vielä paljon elämää ja maailmaa kokenut. He edustavat tietynlaista tietokonemaailmasta lähtevää maailmankuvaa, joka taitaa olla hyvin teoreettisella pohjalla.” - 24.11.2010
Leila M. Luukkainen 
 • Jos nimillä puhutaan, Timo Soini ei ole mörköjen mörkö eikä suinkaan pahinta, mitä kansakunnan kaapin päälle saattaa nousta kansan annettua äänensä. Huolestuttavaa on Soinin imussa ja Soinin suojeluksessa esiin mahdollisesti nousevat täysin arvaamattomat joukot. Näistä jo laajalti tunnettu ja ajatuksiltaan tiedetty Jussi Halla-Aho ei varmastikaan ole edes arveluttavimmasta päästä. Vaikka ihan tarpeeksi arveluttava kansankiihottaja onkin. - Demari 26.11.2010
Juhani Melanen 
 • Neekeri on neekeri on neekeri on rasismia, mutta juutalainen ja islam uskontoina saavat sanoa toisistaan, mitä epämiellyttävämpiä asioita joutumatta tilille rasismista, vaikka sitä harjoittavatkin. Halla-aho ei ole kieltonsa kanssa yksin. ”Minulla ei ole mitään venäläisiä, somaleita, romaaneita /keitä itseensä nähden erilaisia vastaan, mutta…” -- Oma rasistisuus kielletään nyky-yhteiskunnassa taitavasti ja yritetään selitellä se olemattomiin. Juuri tästä syystä Halla-aho on järjestelmälle vaarallinen, sillä hänellä on lupa vihata selkänotkolla ja pystypäin niitä, joita hän salaa vihaa ja pelkää. - Omalähiö 30.7.2010
Kainuun Sanomien pääkirjoitus 
 • Timo Soini saattoi erehtyä, kun otti Jussi Halla-ahon puolueensa ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. Soinin on varottava, ettei hänelle käy kuin esikuvalleen Veikko Vennamolle. Vennamolta äkisti paisuneen eduskuntaryhmän enemmistö karkasi omille teilleen kesken vaalikauden. - 25.11.2010
Pertti Martiskainen  
 • Hirveän usein siinä blogissa ei viitsi käydä. Täytyy myöntää, että älylliseen argumentaatioon tottuneen lukijan tekevat vaivautuneeksi sellaiset ilmaisut kuin öinen puskapiirakka, naiivit naikkoset, Afrikan sarven ihmissaasta tai muhamettilaisen musta aukko. On vähän vaikeaa ottaa älyllisessä mielessä vakavasti miestä, joka kirjoittaa: Olen toistuvasti tuonut esille, että mielestäni islam on tuhoisa, vaarallinen ja erityisesti primitiivinen ja kulttuurikompleksi. [...] Halla-ahon tekstit ovat usein sekavia ja sisäisesti ristiriitaisia, mitä ei sopisi odottaa akateemiselta tutkijalta. Ehkä se selittyy sillä, että hän kirjoittelee yhteiskunnasta kielitieteilijänä eli yhteiskuntatieteiden umpimaallikkona. Toisaalla hän ilmoittaa haluavansa suojella eurooppalaisia naisia maahanmuuttajien raiskauksilta ja moittii tai on moittivinaan yhteiskuntaa, joka syyllistää naisia raiskauksista. Toisaalla hän ilmoittaa, että hänen on vaikea tuntea sympatiaa maahanmuuttajien raiskaamia naisia kohtaan: - Itä-Savo 5.4.2011
Paavo Arhinmäki 
 • Vasemmisto pesee Helsingissä Halla-ahon ja maahanmuuttovastaisuuden. Vasemmiston on Tulevaisuus Suomessa on vasemmiston. Kiitos kaikki toverit! - HS 18.4.2011
HS 
 • Esimerkiksi Jussi Halla-ahon (ps) puheet turvapaikkakäytäntöjen löperyydestä Kerkkänen lyttää täysin. "Jos vähänkin on tietoa Suomen Maahanmuuttoviraston turvapaikkapuhuttelusta ja näyttövaatimuksista, pitäisi olla aika selvää, että Suomeen ei ole helppo tulla." - HS 22.4.2011
Ulla Jäske 
 • Jussi Halla-aho (ps.) on erittäin taitava kirjoittamaan asioista niin, että häntä ei saa vastuuseen sanomisistaan. Kun häneltä tivataan, mitä hän tarkoitti sillä ja sillä lausunnolla, hän vetoaa siihen, että kirjoitus on ymmärretty väärin. Ja sen jälkeen hän antaa mieluusti haastattelun kotonaan, jossa hän ottaa yhden lapsistaan syliinsä ja silittää lasta hellästi puolustellessaan imagoaan. Keneen Halla-aho luulee selittelynsä uppoavan? Jossain pitäisi olla voima, joka lopettaisi perussuomalaisten hyysäämisen. Esimerkiksi Alexander Stubbin (kok.) on turha kehuskella, kuinka hyvä jätkä Timo Soini (ps.) on. Tai oikeastaan pitäisi sanoa, ettei sillä ole mitään merkitystä, onko Soini hyvä jätkä vai ei. Kyse on paljon isommista asioista. - Hämeen Sanomat 3.5.2011
Tuula Salminen 
 • Soinilaiset kuuluisivat oppositioon SS-miestensä (Suomen Sisun) kanssa, mutta meillä varmaan tehdään Jussi Halla-ahosta maahanmuuttoministeri. Ihmettelen, miksi kaikki olivat heti sitä mieltä, että ilman muuta persut hallitukseen. Muualla rotuvihaiset on pidetty oppositiossa. - Kaleva 5.5.2011
Janne Laitinen 
 • Pakolaiskysymys eli humanitaarinen maahanmuutto ei ole todellinen rasite Suomen julkiselle taloudelle eikä suomalaiselle kulttuurille. Oikeasti halla-aholaisten maahanmuuttokritiikki kumpuaa siitä, että he pelkäävät gettoutumista ja maahanmuuttajien jengiytymistä. He ovat saaneet tarpeekseen maahanmuuttajien aiheuttamasta uhasta, todellisesta tai kuvitellusta. Heitä pelottaa, ja pelko on vahva motivaattori. Mutta että koko maan kohtalonkysymys? Ei nyt sentään. - Savon Sanomat 6.5.2011
Timo Anttila 
 • Mielestäni paavikin ansaitsee enemmän julkisuutta ja huomiota osakseen kuin tämä Jussi, jota media -yrittäessään häntä kampittaa- itseasiassa vain nostaa framille ja suureksi, messiaaniseksi hahmoksi. - 1.7.2011
 • Sanottakoon kootusti, halla-aholaisuudella ei tulevaisuutta pohjoisessa, sen enempää kuin idässäkään. Samaa voi sanoa myös vihreistä tällä hetkellä. Ja jos suur-sivari saattaisi lukea; kusit hyvän homman narsistisuudellasi ja laaduntarkkaamattomuudellasi. Omasit staminaa, osoittaduit teiniksi ja ennen kaikkea empatiavajakiksi. Missä sinä muuten olit kun isäni ei jaksanut ruokaa ostamaan, vaikka matkaa oli kolme sataa metriä? No, ethän sinä sivari ole kuin Jla, mutta.... - 1.9.2011
Tytti Tuppurainen 
 • Vaaleissa ei, muuten, ollut kysymys maahanmuutosta. Se oli lopultakin pieni nyanssi kolmen megaseikan rinnalla. Mutta maahanmuuttoon liittyen haluan sanoa huolen sanan. Eduskuntaan nousi halla-aholaisia niin sanottuja maahanmuuttokriitikoita, joiden ihmiskäsitys poikkeaa siitä mitä sivistyneissä yhteiskunnissa on pidetty jakamattomana. Tätä ei pidä ruokkia. Muukalaisvihamielisyyttä ei pidä myötäillä. - Oulun Ylioppilaslehti 6/2011
Olavi Antila 
 • Omassa mielipiteessäni puhuin pienestä perussuomalaisten fasistimielisestä IKL-klikistä eli tarkoitin nimenomaan Jussi Halla-ahon ja hänen kuusikkonsa - oliko se nyt Homma-ryhmä - edesottamuksia. Taustalla on fasistimielisiä Suomen Sisun ja Itsenäisyyden Liiton edustajia. - Pohjalainen 6.7.2011
Jouko Rönkkö 
 • Valtaenemmistö perussuomalaisia äänestäneistä teki valintansa huolimatta Halla-ahosta ja muukalaisvihamielisyydestä. Rasistisia juttuja pidettiin ja pidetään ehkä vieläkin lähinnä huvittavina. Enemmistö perussuomalaisten kansanedustajistakaan ei kannata Halla-ahon ajatuksia. Ikävä kyllä puolue ei osaa tehdä eroa äärilaitaansa. - Maaseudun Tulevaisuus 5.8.2011
Pekka Alarotu 
 • Puoluejohtaja Timo Soini kiemurtelee kuin mato koukussa. Perussuomalaisten rasistisiivelle hän ei anna mitään tukea, mutta ei hän sille porukalle oveakaan näytä. Soini on väistelytekniikan suurmestari, laistopelin ekspertti. Soini otti halla-aholaiset epäröiden ääniä keräämään. Laskuvirhe ovelalle. Jytky olisi tullut puhtain asein, kun kaikenlaiset tyytymättömät päättivät eduskuntavaaleissa yhteisvoimin potkaista vallanpitäjiä kunnolla perussuomalaisten kautta. Hyvin organisoidut halla-aholaiset nappasivat potin, kolmanneksen puolueen kansanedustajapaikoista. - Maaseudun Tulevaisuus 5.8.2011
Katja Koljonen 
 • Seuraavaksi ääri-islamistit eli jihadistit keksivät, että Suomen eduskunnassa istuu vasta-jihadisti seuraajineen päättämässä asioista ja soppa on valmis. Toivottavasti suomalaiset junat ja metrot säästyvät pommeilta mahdollisimman pitkään. Kaikki tämä on tietysti asioiden kärjistämistä, mutta silti tuntuu, että meidän on syytä olla peloissaan. Pelon lietsominen on yksi terrorismin päätavoitteista, sillä turvattomuuden tunteen kasvu alentaa väistämättä elämänlaatua. - Maaseudun Tulevaisuus 1.8.2011
Tarja Flemming 
 • Arvopohjaisia tekoja vaadittaisiin nyt sillä tavalla, että Halla-aho suljettaisiin pois tekemästä ainakaan valiokuntapuheenjohtajana politiikkaa. En usko, että Timo Soinin toitottamasta 550 000 äänestäjästä monikaan haluaa halla-aholaista maailmankuvaa ohjaamaan perussuomalaisten poliittisia tekoja. - Aamulehti 5.8.2011
Suomen islamilainen yhdyskunnan sihteeri Pia Jardi 
 • Minä tunnen Jussi Halla-ahon, ja tiedän hänen muslimivastaisuutensa. Minusta hänet pitäisi vaihtaa. Luulen, että kansalaiset eivät tätä asiaa ole tarkemmin miettineet, koska he eivät tarkkaan tiedä, mitä asioita hallintovaliokunta käsittelee. - Demari 2.8.2011
Uutispäätoimittaja Antti Vuorenrinne 
 • Halla-ahon ja Hirvisaaren ei siis tarvitse pelätä minua, jos tulen pimeällä kujalla vastaan. En lyö. - Demari 15.8.2011
Jussi Moilanen 
 • Halla-ahon äänivyöry on mielestäni selvä kannanotto maahanmuuttoa vastaan. Halla-aho on avoimesti myöntänyt, että hän on yhden asian poliitikko, joten ei juuri muustakaan voi olla kysymys. Vaikka maahanmuuttokriittisyys, rasismi tai vierasviha – miksi sitä haluaakaan kutsua – ei perustukkaan järkiperusteisille syille, vaan tietämättömyydelle toisten kulttuurista ja siitä kumpuavalle pelolle ja vihalle, pyrin seuraavissa kappaleissa paljastamaan epäloogisuuden maahanmuuttokriittisten väittämien takana. Kuten Halla-aho asian itse Scripta-blogissaan on ilmaissut: ”Maahanmuuttokeskustelu on epäloogisuuksien leikkikenttä.” - Kaltio 4/2011
Sosiaalipsykologi Inari Sakki 
 • He ovat hyvin erityyppisiä bloggaajia. Halla-aho on ehdottomasti mestari. Ihmettelen, miksi viimeinen Facebook-päivitys johti poliittiseen selkkaukseen. Siellä on paljon törkeämpiä möläytyksiä ulkomaalaisista. - Aamulehti 22.9.2011
Markku Heikkilä 
 • Halla-aholla on netissä aktiivinen kannattajakunta. Tähän liittyy erittäin hyvin organisoitu ||Homma|keskustelusivusto]], jonka ytimenä on maahanmuuttovastaisuus, mutta joka liikkuu muillakin politiikan aloilla. Perinteiset pohjoismaiset arvot eivät näillä sivuilla pahemmin paistattele. Suomalainen puhe äärioikeistosta keskittyy nimenomaan tähän ryhmään. - Norden 27.09.2011

Katso myös

Keskustelua

Kansanedustaja

Lähteet

 1. Jussi Halla-aho Suomen EU-erosta ja Natosta: ”Symboliset turvatakuut luovat väärää turvallisuudentunnetta”. "EU on juna, joka kulkee ja voi kulkea vain yhteen suuntaan, kohti syvempää integraatiota. Se ei ole sovitettavissa yhteen Suomen strategisten kansallisten intressien kanssa sellaisina kuin minä ne ymmärrän, ja siksi kannatan eroamista". Uusi Suomi. 17.1.2017

Aiheesta muualla

Mediassa