Opetelkaa uimaan

Kohteesta HommaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Arja Alhon vastaus bloginsa monikulttuurisuutta käsittelevän kirjoituksen kommenttiin Eurabian vaikutuksesta Suomalaisiin maahanmuuton kiihtyessä.

Entinen sosiaalidemokraattinen kansanedustaja ja ministeri Arja Alho käsitteli Uusi Suomi -lehden blogissaan monikulttuurisuutta kirjoituksessa Uusmoninaisuus - postmoninaisuus seuraavasti:

On oikeastaan hyvä, että kansalaiskeskustelussa - jollaiseksi koen US-blogikirjoittelun - haastetaan käsitteitä. Hyvä on, että tiedetään mistä asiasta ollaan eri mieltä. Minusta monikulttuurisuus on yksinkertaisesti asioiden tila. Suomi ei ole koskaan ollut puhtaasti yksikulttuurinen maa. Päinvastoin meissä kaikissa on idän ja lännen vaikutteita.
Eri uimavuorot, eri apurahat, omien traditioiden muuttaminen neutraaleiksi, ihmisten eristäminen kielen tai uskonnon mukaan EI ole monikulttuurista. En tiedä missä näin olisi määritetty tai päätetty. Jos kuitenkin sille tälläinen sisältö on tullut, on luotava uusi käsite. Olisiko se uusmoninaisuus tai postmonikulttuurisuus?
Normaali monikulttuurisuus yhteiskunnallisena ia suomalaisena ilmiasuna minusta on sitä, että sallitaan/arvostetaan eri äidinkielet ja isien kulttuurit mutta pidetään huoli, että myös suomen kieli ja suomalaisuus elämänmuotona voivat tulla omaksi. Näinhän myös suomalaisuus uudistuu ja kehittyy. Minun on vaikea kuvitella suomalaisia barrikadeilla vastustamassa pizzaa. Miksi muuten pitäisikään?


Kirjoitusta kommentoi nimimerkki Gesär mm seuraavasti:

Oikeudenmukaisessa maailmassa ihmisillä on mahdollisuus omaan kotimaahan, ja sen te monikulttuuristit olette meiltä suomalaisilta riistämässä.
Kuudensadan vuoden ajan meitä yritettiin ruotsalaistaa, sata vuotta venäläistää. Nyt te monikulttuuristit olette tekemässä tästä maasta kansojen tilkkutäkkiä, tai - jos katsotaan miten asiat ovat Euroopassa tosiasiassa kehittyneet - islamin ja vapaan maailman taistelukenttää.

Josta ilmeisesti suivaantuneena Alho tiuskaisi vähemmän salonkikelpoisen kommenttinsa:

Onneksi suomalaisten enemmistö on sen verran itsetuntoista, että ymmärtää, ettei suomalaisuutta voi vaalia laboratoriossa. Kaikki on kiinni korvien välistä. Lopettakaa nyt tuo uikuttaminen islamin hyökyaallosta ja opetelkaa uimaan!


Kehoitus ilmeisesti upposi kuulijakuntaansa hyvin koska se jäi elämään maahanmuuttokeskustelussa.

Myöhempää käyttöä

Uimaan opettelua ovat muutkin suositelleet vaihtelevissa merkityksissä, kuten Jyrki Kasvi vuonna 2014.[1]

Katso myös

Lähteet

  1. Karjalainen, Aku: "Emme saa muuttua Knuut Suureksi". TEK, 2014-12-12, nro 7/2014, s. 19. Helsinki: Tekniikan Akateemisten Liitto. ISSN 1459-1898. Lainaus: "Maailma muuttuu ja edunvalvonnan tulee muuttua mukana. Muuten olemme kuin Knuut Suuri, joka käskee vuorovettä pysymään aloillaan. Sen sijaan voisimme opetella uimaan."

Aiheesta muualla